Eski Bakanın Oğlunun Duruşmasında Dikkat Çeken İfadeler!

Eski Bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner'i vurmasıyla ilgili mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada dikkat çekici tanık ifadeleri ve sanığın psikolojik durumu gündeme geldi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in anneannesi Leyla Çetiner'i öldürmesiyle ilgili dava süreci başladı. Duruşmaya tutuklu sanık Bedirhan Şener, eski bakan Abdüllatif Şener, müştekiler ve avukatlar katıldı. Mahkeme, yargılamanın başladığını belirterek kimlik tespitinin ardından Bedirhan Şener'e söz verdi.

"HALÜSİNASYONLAR GÖRÜYORDUM"

Olay günü korku içinde olduğunu ve halüsinasyonlar gördüğünü iddia eden Bedirhan Şener, "Kafamın içinde sesler duydum, sonra ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Ben öyle bir şey yapmazdım" dedi. Şener’in ifadesi, olayın karmaşık ve düşündürücü bir hale geldiğini gösteriyor.

ANNE DURUMU AÇIKLADI

Bedirhan Şener’in annesi Berrin Şener, oğlu ile olay günü iletişim kuramadığını ve endişe duyduğunu belirtti. Eşiyle birlikte oğlu Bedirhan'ın evine gittiklerini söyleyen Berrin Şener, kapıyı açtıktan sonra oğlu tarafından boşluğa ateş açıldığını ifade etti. "Olay anında iki el silah sesi duydum, hemen kaçtım" şeklinde konuştu.

BABANIN TANIKLIĞI VE PSİKOLOJİK SORUNLAR

Eski bakan Abdüllatif Şener, son günlerde oğlu Bedirhan'ın psikolojik sıkıntıları olduğunu ve kendisine zarar verebileceğinden endişe duyduklarını açıkladı. Olayı haber alır almaz eve doğru koştuğunu belirten Şener, kapının açılmasıyla ateş edildiğini kaydetti.

KARDEŞTEN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALAR

Bedirhan Şener’in kardeşi Şamil Şener, abisinin psikolojik durumu hakkında, "Rahatsızlığını 6-7 yıl önce fark ettim. Abim, 'Everest benim oğlum' dediğinde, onun durumu için endişelendim" ifadelerini kullandı. Aile, Bedirhan'ın geçmişte tedavi gördüğünü ve zamanla kötüleştiğini belirtti.

SAVCI'DAN RAPOR TALEBİ

Savcı, Bedirhan Şener'in cezai ehliyetinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık, savcının taleplerine "Diyeceğim yoktur" şeklinde cevap verdi.

HASTALIK RAPORU BEKLENİYOR

Mahkeme, Bedirhan Şener'in eylemleri sırasında akıl hastalığı bulunup bulunmadığına dair uzman kontrolünde gözlem yapılmasına ve rapor beklenmesine karar verdi. Duruşma, 5 Aralık saat 10.00'a ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yaşanan olay, Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde meydana geldi. Bedirhan Şener ile anneannesi Leyla Çetiner arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bedirhan Şener, anneannesi Çetiner'i tabancayla vurdu. Abdüllatif Şener durumu polis ekiplerine bildirerek, oğlu Bedirhan'ın gözaltına alınmasını sağladı. Anneanne Leyla Çetiner, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.