Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına 9 yıl hapis cezası

HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı'ya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Yargıtay tarafından 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Yargıtay, mahkumiyet kararını hukuka uygun bularak onadı ve vicdani kanaatin kesin olduğunu vurguladı.

HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Yargıtay tarafından 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, mahkumiyet kararını hukuka uygun bulurken, sanığın suçlamalara yönelik vicdani kanaatinin kesin ve tutarlı olduğunu vurguladı.

2018 yerel seçimlerinde HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Adnan Selçuk Mızraklı, görevi sırasında tutuklanmış ve yerine kayyum atanmıştır. "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan Mızraklı'ya Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilmiş ve bu ceza hukuka uygun bulunarak onanmıştır. Yargıtay, sanığın mahkumiyetine ilişkin kararın vicdani kanaatin kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandığını belirtmiştir.

ADNAN SELÇUK MIZRAKLI KİMDİR?


Adnan Selçuk Mızraklı, genel cerrahi uzmanı ve siyasetçidir. TBMM 27. dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilliği yapmış ve 2019 seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Ancak, seçilmesinin ardından yalnızca 5 ay görev yapabilmiş ve yerine kayyum atanarak görevden alınmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.