Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a FETÖ davasında beraat

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, 'FETÖ terör örgütünün propagandasını yapmak' ve 'örgüte yardım etmek' suçlarından yargılandığı davada beraat etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, 'FETÖ terör örgütünün propagandasını yapmak' ve 'örgüte yardım etmek' suçlarından yargılandığı davada beraat etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Nisan 2019'da sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. 'FETÖ terör örgütünün propagandasını yapmak' ve 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından hakkında dava açılan Uzun, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına, sanık Sabri Uzun ve avukatları katıldı. Mahkeme, yargılamada sona gelindiğini belirterek Cumhuriyet Savcısına mütalaasında bir değişiklik olup olmadığını sordu. Savcı mütalaasını tekrarlayarak Uzun’un, her iki suçlamadan da cezalandırılmasını talep etti. Uzun'un avukatı Ümit Kara ise suçlamalarla ilgili somut bir delil bulunmadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Beyanların ardından son sözü sorulan Uzun, "Siyasi saiklerle hareket eden bir hakim tarafından FETÖ’cülükle suçlanıp tutuklanıyorsam, bundan gurur duyuyorum" dedi. Mahkeme heyeti, Uzun’a delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Sabri Uzun, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yargılandığı Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 11 ay 20 gün hapis cezası almıştı. Bu ceza ile ilgili Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki (İstinaf) inceleme sürüyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Gazze halkının mücadelesine desteğimiz sürecek
Diyanet'ten 'Audi A8 makam aracı' açıklaması 'Şehir dışı programı için kiralanıyor'
1 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
'Felaket 3 ay önceden başladı'
Türkiye artık ucuz değil: Türk tatil beldeleri ilk 10'a giremedi