Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez'den Türkiye Ekonomisi İçin Çarpıcı Uyarılar

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin enflasyon ve ekonomik sorunlarına odaklanarak faiz politikaları ve yapısal reformlar üzerinde uyarılarda bulundu. Eğilmez, enflasyonun yüksek seyri ve faiz politikalarındaki belirsizlikleri ele alarak çözüm önerilerini paylaştı.

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin ekonomik çalkantılarına ışık tutuyor. Enflasyon ve faiz politikalarıyla ilgili çarpıcı uyarılar yapıyor. Yapısal reformların önemine vurgu yaparak çözüm yollarını anlatıyor. Eğilmez'in görüşleri, ekonomik gelecek hakkında önemli ipuçları sunuyor.

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin enflasyon ve ekonomik sorunlarına dikkat çekerek, faiz politikaları ve yapısal reformlar üzerinde durdu.

Eğilmez, "Bugün enflasyon yüzde 68 ise, sen faizi yüzde 70 yapacaksın, önüne geçeceksin. Sonra yavaş yavaş geri gelmeye başlayacaksın. Yani tersini yapacaksın. Biz enflasyonu kovalıyoruz. Kovalayarak yakalayamazsın. Onlar temmuz, ağustos için baz etkisine güveniyor. Bu ayrı bir şey. Bu vakası çözdüğün anlamına gelmiyor. Tabii bu çok kolay mı değil? Biz bu kadar rahat konuşuyoruz fakat. Yüzde 70'e çıkardığında çok batış da olur. Çok KOBİ elimizde kalır. Bunu yavaş yavaş getirebilirlerdi bugüne kadar." şeklinde konuştu.

"MÜDÜRLER MERCEDES'TEN İNMİYOR"

Eğilmez, "Tek başına Merkez Bankası'nın faiz artırmasıyla çözemiyorsun. Bunun yanına bir şeyler koyman lazım. Yapısal reform dediğin şeyleri yavaş yavaş monte etmen lazım ki, dünya da bir baksın, 'Bunlar doğru yola giriyorlar, buraya para yatırılır' desin ve biraz para gelsin." ifadelerini kullandı.

"YIL SONU ENFLASYON YÜZDE 50'LERE ÇIKAR"

Eğilmez, "Ben 2024'te yüzde 2,5-3 büyüyeceğimizi tahmin ediyorum. Ama enflasyonumuzun hep yüksek kalacağını düşünüyorum. Enflasyonlu düşük büyüme modeline dönüşecek. Çeyreksel bazda teknik resesyon ya da daralma çok beklemiyorum." şeklinde konuştu.

"Faizi doğru belirlemezseniz döviz de gidiyor. Ben gelecek enflasyonun yüzde 36 olmayacağını düşünüyorum. Gelecek enflasyon yüzde 50'lerde olacak. Türkiye faizde 60-70'lere gelirse kur da düşer." şeklinde görüşlerini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!