Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a Suikast Girişimi: Ölümden Döndü

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 15 Temmuz’da Zencan'da aracına düzenlenen sabotajla ölümden döndü. Karaj-Kazvin Otoyolu'nda direksiyon kontrolünü kaybeden araç, bariyerlere ve diğer bir araca çarptı. Ahmedinejad ve ekibi yara almadan kurtulurken, çarpılan araçtaki bir kişi yaralandı.

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 15 Temmuz'da Zencan'da aracına yönelik bir sabotaj girişimi sonucu ölümden döndü. Karaj-Kazvin Otoyolu'nda direksiyon ve fren kontrolünü kaybeden araç, bariyerlere çarptı ve konvoydaki başka bir araca vurdu. Ahmedinejad ve ekibi kazadan yara almadan kurtulurken, çarpılan araçtaki bir kişi yaralandı.

İran International'ın haberine göre, İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın geçtiğimiz hafta aracına yönelik bir sabotaj girişimiyle ölümden döndüğü bildirildi. 15 Temmuz Pazartesi günü yaşanan olayda, Ahmedinejad ve ekibi Zencan'da düzenlenen bir törene gitmek üzere yola çıkmıştı. Araç, Karaj-Kazvin Otoyolu'nda direksiyon ve fren kontrolünü kaybederek bariyerlere ve konvoydaki başka bir araca çarptı. Ahmedinejad ve ekibi kazadan yara almadan kurtulurken, çarpılan araçtaki bir kişi yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

Habere göre, Ahmedinejad'ın koruma ekibi, seyahatten iki gün önce Toyota Land Cruiser marka aracı klima arızası nedeniyle Cumhurbaşkanlığı makamına teslim etmiş, ancak araç tamir yerine bilinmeyen bir yerde sabote edilmiş olabilir. Ahmedinejad, 18 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunda bulunmuştu, ancak başvurusu veto edilmişti. Görevdeyken de İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e karşı çıkmış ve 2021'deki adaylık girişimi de yetkililer tarafından engellenmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.