Eski Milletvekili Tayyar'dan BBP Liderine Yanıt: "Büyük Lokma, Büyük Laf Etmeyin

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, kredi kartı vergisinin geri çekilmesini doğru bir karar olarak nitelendirdi ve bu düzenlemenin hazırlanmasında toplumun etkilerinin dikkate alınmadığını vurguladı.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kredi kartı vergisinin tamamen geri çekilmesini desteklediğini ifade etti. Tayyar, bu düzenlemenin doğru bir karar olduğunu vurgularken, Büyük Birlik Partisi (BBP) liderine de sert bir gönderme yaptı.

Tayyar, teknokratlar tarafından hazırlanan vergi paketlerinin toplumsal etkilerinin hesaba katılmadığını belirterek, "O paket, toplumu nasıl bir araya getireceğini veya böleceğini düşünmeden hazırlandı. İşte bu noktada devreye siyasetçi girer, çünkü hesap verecek olan odur" dedi. Kredi kartı limitinin 100 bin TL’yi aşması durumunda uygulanması planlanan 750 TL’lik kesintinin de Cumhurbaşkanı tarafından üstlenilen bir tepkiyle geri çekildiğini ifade eden Tayyar, "Bu paket geri çekildi, 750 TL’lik ödeme tamamen kaldırıldı. Aklıselim bunu gerektirirdi, en doğru adım buydu" şeklinde konuştu.

BBP liderinin kredi kartı vergisine karşı çıkanları hedef alan sert suçlamalarına da değinen Tayyar, "Peki şimdi ne oldu? Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu? Büyük lokma yiyeceksin fakat büyük laf etmeyeceksin" diyerek yanıt verdi.

Tayyar, toplumun yöneticilerden fedakârlık beklediğini belirterek, "Toplum, bedel öderken yöneticilerin de kamu konforundan vazgeçmesini bekliyor. Eğer bu olmazsa güven duygusu zarar görür. Örneğin, milletvekilleri, generaller ve yüksek yargı organlarından emekli olanlara verilen 6 bin TL’lik bayram ikramiyesi kaldırılsın" önerisinde bulundu.

Bu önerinin çeşitlendirilebileceğini vurgulayan Tayyar, "Esas olan, toplum ile kamu yönetimi arasında yeniden güven köprüsünü inşa etmek. Bu başarıldığında, bırakın vergiyi, bağış kampanyası başlatılsa dahi bu aziz millet daha fazlasını toplar. Kimse bu milletin ferasetinden kuşku etmesin" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.