Eski Nurdağı Belediye Başkanı olan Kavak, teslim oldu

Eski Nurdağı Belediye Başkanı Kavak, depremde yıkılan binayla ilgili hakkında yakalama kararı bulunması üzerine teslim oldu. Ancak Kavak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bir binayla ilgili olarak hakkında dava açılan eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, duruşmada tahliye edildikten sonra yapılan itiraz sonucunda hakkında yakalama kararı verilmişti. Ancak Kavak, itiraz üzerine teslim oldu.

Tarsus Adliyesi'ne teslim olan Kavak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla, hakkında yakalama kararı veren 5. Ağır Ceza Mahkemesine bağlandı.

Kavak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mevcut kanıt durumunu göz önünde bulundurarak sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremde yıkılan Emek Apartmanı'yla ilgili olarak, 38 kişinin yaşamını yitirdiği olayla bağlantılı olarak Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak da dahil olmak üzere 3'ü tutuklu toplam 9 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Kavak, aynı zamanda görevden uzaklaştırılmıştı.

 

30 OCAK'TA NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI ÖKKEŞ KAVAK HAKKINDA YAKALAMA KARARI VERİLMİŞTİ

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 Ocak'ta görülen davada 9 sanık yargılanırken, tutuklu olan Kavak, Aliye Sema Ö. ve Mustafa T'nin tahliyesine itiraz etti. İtiraz, üst mahkeme sıfatıyla Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi ve 30 Ocak'ta sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

HSK atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Bir şişesi servet değerinde satıyor!
MİT 5 Soruluk Kriptoloji Testi Yayınladı: Atatürk'ün Şifrelenmiş Sözü De Bulunuyor!
Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yeni atamalar yapıldı
"Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır!"