Eski Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı FETÖ'den tutuklandı

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında eski Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mustafa Dayıoğlu'nun da bulunduğu 11 sanıkla ilgili davayı karara bağladı. Duruşmaya "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan...

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında eski Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mustafa Dayıoğlu'nun da bulunduğu 11 sanıkla ilgili davayı karara bağladı. 

Duruşmaya "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Hacı Sağlam ve Rüştü Karagüzel  ile tutuksuz sanıklar eski Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mustafa Dayıoğlu, Abdullah Yükselen, Abdullah Danışmaz, Kaan Kalyoncu, Adnan Aksoy, Mustafa Yalçın Mıhçı, Adem Güleryüz, Halil Usta, Mehmet Ünver ve Rıfat Aynacı ile avukatları katıldı.

Savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, kaçma ve delilleri karartma  şüphesi olmadığını savunarak tahliyelerini, tutuksuz sanıklar ise beraatlerini  talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini ve beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklu  sanıklar Hacı Sağlam'ı 7 yıl 6 ay,  Rüştü Karagüzel'i ise 6 yıl 10 ay ve 15 gün  hapis cezasına çarptırarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuksuz sanıklar Halil Usta, Dursun Mustafa Dayıoğlu ve Abdullah  Yükselen'i 6 yıl 3 ay, Adnan Aksoy, Mustafa Yalçın Mıhçı, Adem Güleryüz, Abdullah Danışmaz ve Mehmet Ünver'i 6 yıl 10 ay 15 gün, Kaan Kalyoncu'yu 5 yıl  hapisle cezalandırılmasını kararlaştıran ve adli kontrol şartlarının devamına hükmeden heyet, Rıfat Aynacı'nın dosyasının ise ayrılmasını hükmetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Beyaz Et İhracatında Kısıtlama Kararı Sektörde Endişe Yarattı: CHP'den Tepki
Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!