Eski Ukrayna Başbakanı hakkında tutuklama kararı

Rusya'nın Yessentuki kentinde bir mahkeme, "çetecilikle" suçlanan eski Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk için gıyabında tutuklama kararı verdi."Çete üyesi olmak, çetenin düzenlediği saldırılarda yer almak, suç organizasyonu,...

Rusya'nın Yessentuki kentinde bir mahkeme, "çetecilikle" suçlanan eski Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk için gıyabında tutuklama kararı verdi.

"Çete üyesi olmak, çetenin düzenlediği saldırılarda yer almak, suç organizasyonu, suç işleme ve taammüden cinayet işlemek" ile suçlanan Yatsenyuk için 21 Şubat’ta uluslararası tutuklama emrinin çıkarıldığı bildirildi.

Sputnik'in haberine göre Rus mahkemesinin kararı için 'tamamen saçmalık' ve 'gözden düşürme çabası' nitelendirmesinde bulunan Yatsenyuk, Ukrayna’nın Rusya Büyükelçiliği’nin mahkeme kararının kopyasını aldığını söyledi.

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bıstrıkin, 2015 yılında yaptığı açıklamada, Yatsenyuk’un "Çeçenistan’da militanlar saflarında savaştığını", "Rus askerlere yönelik işkence ve idamlara katıldığını" açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!