Eskişehir merkezli yüksek kazançlı yatırım vaadiyle dolandırıcılık soruşturmasında 28 tutuklama

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen siber dolandırıcılık soruşturmasında, 24'ü Eskişehir'de 40 şüpheli gözaltına alındı. Yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapan zanlıların 23 paravan şirket aracılığıyla 112 kişiyi dolandırdığı belirlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "bilişim sistemlerinin, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçuna yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 24 şüpheli Eskişehir'de, 16 şüpheli ise gözaltına alındıkları illerde adliyelere sevk edildi. 

Savcılık sorguları sonrasında 9 şüpheli serbest bırakılırken, 31 kişi nöbetçi hakimliklere çıkarıldı. Bu kişilerden 28'i hakkında tutuklama kararı verildi, 3'ü ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Operasyon sırasında, dolandırıcıların "yüksek kazanç", "forex kazanç", "yatırım temsilcisi" gibi başlıklarla sosyal medya üzerinden mağdurları aldatıcı bağlantılara yönlendirdiği, bu şekilde 23 paravan şirket aracılığıyla toplam 112 kişiyi dolandırdığı belirlendi. Şüphelilerin 2023-2024 yılları arasında toplam 2,5 milyar liralık bir hacme ulaşan banka hesaplarına da bloke konuldu.

Eskişehir merkezli olarak Adana, Ağrı, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Giresun, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tekirdağ, Uşak ve Yozgat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 40 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonda, bir zanlının Gürcistan'a, diğer bir şüphelinin ise Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtildi.

Aramalar sonucunda çok sayıda dijital materyal, farklı kişiler adına düzenlenmiş banka ve kredi kartları ile kullanıma hazır sim kartlar ele geçirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.