Eskişehir'de Cinayet Zanlısına İyi Hal İndirimi: Aile İtirazını Yargıtay’a Taşıyor

Eskişehir'de eski sevgilisi Ayşenur Çolakoğlu'nu öldüren Hasan Fakıoğlu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ancak iyi hal indirimi aldı. Çolakoğlu'nun ailesi, indirimi yersiz bulup İstinaf Mahkemesi'ne itiraz etti, sonuç alamayınca Yargıtay'a başvurdu.

Eskişehir'de Hasan Fakıoğlu, eski sevgilisi Ayşenur Çolakoğlu’nu 4 kurşunla öldürdü ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, sanığa iyi hal indirimi uygulayarak cezanın daha hafif olmasına neden oldu. Çolakoğlu’nun ailesi indirimi yersiz bulup İstinaf Mahkemesi’ne itiraz etti, ancak itiraz kabul edilmedi. Aile şimdi Yargıtay’a başvurarak sanığın en ağır cezayı almasını talep ediyor.

Eskişehir’de 17 Aralık 2022 tarihinde, Hasan Fakıoğlu eski sevgilisi Ayşenur Çolakoğlu’nu Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi’ndeki evinde tabancayla başına ve göğsüne 4 kurşun sıkarak öldürdü. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Ayşenur Çolakoğlu kurtarılamadı. Hasan Fakıoğlu, olayın ardından tutuklandı ve Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Geçtiğimiz şubat ayında yapılan karar duruşmasında Hasan Fakıoğlu, ‘kadına karşı nitelikli kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak cezanın müebbet hapis yerine daha hafif bir cezaya dönüştürülmesine karar verdi. Ayrıca sanığa, ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezası verildi. Cinayete yardım ettiği iddiasıyla yargılanan ev arkadaşı Muhammet Ali F. ise suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Ayşenur Çolakoğlu’nun babası Mesut Çolakoğlu, mahkeme kararına itiraz etti. İyi hal indiriminin haksız olduğunu belirten Çolakoğlu, itirazını Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne (İstinaf) taşıdı. Ancak İstinaf Mahkemesi, Mesut Çolakoğlu’nun itirazını kabul etmedi ve mahkeme kararını onadı. Çolakoğlu, Yargıtay’a itiraz dilekçesi sunarak, sanığın en ağır cezayı alması için hukuk mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. Çolakoğlu, kızı Ayşenur’un canice öldürüldüğünü belirterek, sanığın almış olduğu iyi hal indiriminin yersiz olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle en yüksek cezayı almak için hukuk yoluna başvuracaklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.