Eskişehir'de bir kedinin sokakta kustuğunu gören Öznur Uluçam, hayvanı veteriner hekim Evren Fatih Mumcu'nun kliniğine getirdi. Yapılan tetkikler sonucunda, 600 gram ağırlığındaki kedinin yemek borusunda genişleme olduğu ve bu durumun sesinin tavuk gibi çıkmasına neden olduğu belirlendi.
"Kupa" adı verilen kedinin tedavisine ilaçla başlandı ve klinikte devam ediyor. Mumcu, kedinin yemek borusunun hem deformasyona uğradığını hem de genişlediğini ifade etti.
Mumcu, "Kediyi özellikle dik tutarak besliyoruz, böylece ağızdan verdiğimiz yiyeceklerin hemen midesine geçmesini sağlıyoruz. Şişen yemek borusunun yiyecekle dolmasını engelleyerek, yiyeceğin direkt mideye geçmesini sağlamak çok önemli. Bu sayede hayvanda kusma oluşmuyor. Yiyecekler yemek borusunda beklemeden devam ediyor ve genişlemediği için kullandığımız ilaçlarla küçülmeye başlıyor. Ayrıca, bağışıklığını artırmak için fazladan aşı uyguluyoruz. Yemek borusundaki kas gruplarının iyileşmesini bekliyoruz. Zamanla sesi de düzelecek, fakat şu an için en önemli olan kusmasını önlemek" dedi.
Mumcu, tedavinin en az 15 gün süreceğini ve sonrasında kedinin sahiplendirileceğini de belirtti.