Esnaf, alkol yasağı saati ileri alınsın istiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Esnaf ve Sanatkarlar Özelinde Gıda Sektörü Analizi" bilgilendirme toplantısında, gıda sektörü temsilcileri, Gümrük ve Ticaret Bakan...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Esnaf ve Sanatkarlar Özelinde Gıda Sektörü Analizi" bilgilendirme toplantısında, gıda sektörü temsilcileri, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’yle bir araya gelerek sorunlarını anlattılar.

Türkiye Kasaplar Odası Başkanı Yalçındağ, markasız kasap sucuk satışının yasaklanmasıyla ilgili mevzuatı eleştirerek; “İsmimizle anılan ''kasap sucuk’ ismini verdik; ancak yapamıyoruz. Avrupa’da görmediğim memleket kalmadı; ama yasak olan bir memleket görmedim. Onu satmayacağız, bunu satmayacağız; esnafımız nasıl ayakta duracak?'' dedi.

Kasapların et satışıyla ilgili 1 kilometre sınırı olduğunu ve Antalya merkezdeki bir kasabın, ilçelere et satamadığını da aktaran Yalçındağ, “Sınırı geçince 14 bin TL cezası var. Kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Alanya’da ya da Kemer’deki müşterisine et satamıyor. Bu önemli bir eksiklik'' diye konuştu.

''ALKOL YASAĞININ SAATİ İLERİ ALINSIN’ 
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanvekili Sabit Teksöz de alkollü içeceklerin saat 22.00’den sonra satışının yasak olması üzerine konuştu. Bakkalların, akşam saatlerinde sattığı içkilerle geçindiklerini belirten Teksöz, “Saat 22.00’den sonra alkol satışıyla ilgili güvenlik güçleri çok güçlü yaptırım uyguluyor. Yaz saatinde, güneş geç battığı için gelen turistlere alkol satışı için alkol yasağı saatinin 24.00’e alınmasını istiyoruz'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Zam fırtınası devam ediyor: Alkol, sigara ve akaryakıt ürünlerine dev zam kapıda
Sigara cep yakacak: Bir zam daha geldi
İstanbul'da ekmeğe zam yolda
S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!