Esnaf neden Beyoğlu’nun ''eski havası’nın olmadığını anlattı

ABC Haber Merkeziİstanbul’un gözde eğlence yerleriyle ünlü Beyoğlu ilçesinin esnafı, uzunca bir süredir AKP yönetiminin uygulamalarıyla düşürüldükleri kötü durumu bir video ile getirdi ve bu durum sebebiyle başkanlık referandumunda...

ABC Haber Merkezi

İstanbul’un gözde eğlence yerleriyle ünlü Beyoğlu ilçesinin esnafı, uzunca bir süredir AKP yönetiminin uygulamalarıyla düşürüldükleri kötü durumu bir video ile getirdi ve bu durum sebebiyle başkanlık referandumunda “Hayır'' oyu vereceklerini dile getirdi. Videoda, Beyoğlu’nun ünlü ve sevilen mekanlarının bir bir kapanmaya başlamasının ardından İstanbul eğlence hayatında bir süredir “Beyoğlu’nun eski havası yok'' sözlerine sebep olan durumun AKP yönetiminin yaptığı uygulamalar olduğu söylendi.

Haziran Direnişi döneminde Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği(BEYDER) Başkanı olan Esnaf Tarkan Konar’ın seslendirdiği videoda, 2004 yılında işyeri ruhsatı verme yetkisinin kaymakamlıktan belediyeye verilmesiyle başlayan ve bugüne değin devam eden sürecin Beyoğlu esnafına ve ilçenin dokusuna nasıl zarar verdiği ifade ediliyor.

Esnaf, 7 Nisan Cuma akşamı kapatılmak zorunda kalınan dükkanların 12 Eylülcülerin Beyoğlu’nu düşürdüğü batakhaneler cenneti durumundan Beyoğlu’nu kurtarıp canlandıran işletmeler olduğunu, bu işletmelerin kapanmasıyla birlikte Beyoğlu’nun yeniden gayrimeşru işlere ve fuhuşa sürüklendiğini vurguladı.   

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Almanya'da Sanayi Üretimi Mart Ayında Beklenmedik Şekilde Düştü
ABD Merkez Bankası'nın Faiz İndirimi Beklentisi: Morgan Stanley Analizi
İsveç Merkez Bankası, Politika Faizini İndirerek Ekonomik Canlanmaya Destek Verdi
Altın Sahiplerine dikkat: Bakanlık Açıkladı, 50 yıl sonra bir ilk!
Alarko Holding, Jeotermal Seracılıkta Güçlü Adım: Nata Tarım'ın Tüm Hisselerini Devraldı