Esnaflar ve tekel bayiler Kadıköy'de eylemdeydi: 'Hükümet tarafından cezalandırılıyoruz'

Kadıköy'de bir araya gelen esnaf, tekel bayileri ve işçiler koronavirüs tedbirleri nedeniyle yaşadıkları sorunları gidermeyen iktidarı protesto etti.

Kadıköy'de ''45 gündür kapalıyız! Tedbirleri alalım, iş yerlerimizi açalım! Yasaklar kalksın" sloganı ile bir araya gelen esnaf, tekel bayileri ve işçiler koronavirüs tedbirleri nedeniyle yaşadıkları sorunları gidermeyen iktidarı protesto etti. 

''BU İŞİN SİYASİ BİR TARAFI OLDUĞUNU ARTIK KABUL ETTİK''

 

Türkiye Esnaf platformundan Aydın Ali Kalaycı protesto eyleminde yaptığı açıklamada, ''11 aydır kapalıyız. 11 aydır herhangi bir destek yok hala da yok. Bizi sadece vergileri verdiğimizde görüyorlar. Ama vermeye gelince bizi görmüyorlar, yok sayıyorlar. Neden? Alkol satıyoruz. Biz bu işin siyasi bir tarafı olduğunu artık kabul ettik. 11 aydır kapalı olan bir dükkanda hala stopaj alan bir sistem var şu anda'' ifadelerini kullandı. 

''BİR BİRA 12.5 LİRA, CEZASI 320 BİN LİRA''

Türkiye Tekel Platformundan Özdal Panzeroğulları ise yaptığı konuşmada, ''ÖTV zamları ile birlikte tüketici kaçak ürünlere yönelmeye başladı. Bugün ülkede iş, aş diye ölen insanlar konuşulmuyor. Sürekli tekel bayilerin saat 22 yasasından dolayı bir adet birası konuşuluyor. Bugün 22'den sonra alkol satmadığımız için müşteriler tarafından darp ediliyoruz. Sattığımız takdir de bir biranın bedeli 12.5 lira, cezası 320 bin lira ile karşılaşıyoruz. Hükümetten bir an önce bu yasanın 24'e çekilmesini talep ediyoruz. Alkole gelen fahiş zamları indirmesini talep ediyoruz'' diye konuştu.

Eylemden görüntüler şöyle:

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mersin Mut'ta Kayısı Hasadı Rekor Rekolteyle Devam Ediyor
'Metroda Askılı Giyinmeyin' Diyen Oydu! Tuğba Ekinci'den Sahnede Jartiyer Şoku Geldi!
Kalben'i Yakan Görüntüler Ortaya Çıktı!
Didem Soydan Cesur Kıyafetiyle Salladı!
Hava Kirliliği: Küresel Sağlık Krizi ve Ekonomik Tehdit