Etik mi? Eski Başkanın Telefon Skandalı Salihli’yi Karıştırdı!

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, MHP’li eski belediye başkanının belediyenin bütçesinden alınan cep telefonunu özel işlerinde kullandığını ve faturalarının da belediye bütçesinden ödendiğini açıkladı.

Manisa’nın Salihli ilçesinde MHP’li eski belediye başkanının, belediyenin bütçesinden alınan bir cep telefonunu özel işlerinde kullanıp, seçim sonrası telefonu iade etmemesi tepki topladı. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, telefonun belediye demirbaş listesinde görünmesine rağmen belediyede bulunmadığını belirterek, konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıdıklarını açıkladı.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN ALINAN TELEFON ÖZEL KULLANIMDA

Başkan Nurlu, eski belediye başkanının, 17 Ekim 2022 tarihinde belediyenin özel kalem bütçesinden alınan cep telefonunu görevden ayrıldıktan sonra iade etmediğini ve bunun üzerine zimmet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yasal süreç başlattıklarını ifade etti. Nurlu, telefonun avukatlar aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildiğini açıkladı.

SEHVEN ÖDENEN FATURALAR GERİ ALINDI

Mazlum Nurlu, göreve geldikten sonra eski başkanın telefonuna ait iki faturanın sehven belediye tarafından ödendiğini, bu faturaların toplamda yaklaşık 3 bin 500 TL olduğunu ve bu tutarın geri alındığını belirtti. Telefonun belediye bütçesinden alınmasının ve özel kullanımda olmasının etik olup olmadığını sorgulayan Nurlu, "Bu durumu Salihli halkının vicdanına bırakıyorum," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.