ETÜ Öğrencileri Huawei ICT Innovation Avrupa Finalinde Zafer Kazandı!

ETÜ öğrencileri, Huawei ICT Innovation 2023-2024 Avrupa Finali'nde zaferle döndü! "Computing" ekibi Avrupa birincisi, "ETUAIgronomists" takımı ikinci oldu. Çin'de düzenlenecek Dünya Finali'nde ülkemizi temsil edecekler.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencileri, Huawei ve UNESCO iş birliğinde düzenlenen Huawei ICT Innovation 2023-2024 Avrupa Finali'nde büyük başarı elde etti. "Computing" ekibi Avrupa birincisi olurken, "ETUAIgronomists" takımı ikinci oldu. Şimdi, Çin'de gerçekleşecek olan Dünya Finali'nde ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyorlar. Bu başarı, ETÜ'nün teknoloji ve inovasyon alanındaki güçlü konumunu bir kez daha kanıtlıyor.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencileri, Huawei ve UNESCO Küresel Eğitim Koalisyonu iş birliğiyle düzenlenen Huawei ICT Innovation 2023-2024 Avrupa Finali'nde başarılı oldu.ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım'ın danışmanlığını yaptığı, Türkiye Finalinde derece alarak Huawei ICT Practice yarışmasının Avrupa Finali'ne katılmaya hak kazanan Mehmet Emin Bastem ve Kadirhan Özdemir'den oluşan "Computing" ekibi, tüm rakiplerini geride bırakarak Avrupa birincisi oldu.İnovasyon kategorisinde ise Kübra Keskin, İlayda Ayvaz ve Meryem Yazıcı'nın yer aldığı "ETUAIgronomists" Takımı, Yunanistan ve İspanya'dan gelen rakiplerini geride bırakarak ikinci oldu.Ülkemizi ve ETÜ'yü Çin'de düzenlenecek olan Dünya Finalinde temsil edecek öğrenciler, ödüllerini 24 Nisan'da İstanbul'da yapılacak törende Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan alacaklar.ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Avrupa Finalinde başarılı olan öğrencileri tebrik ederek, "Teknoloji devi Huawei'nin düzenlediği yarışmada üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi içtenlikle kutluyorum. Bu süreçte öğrencilerimiz, rakipleriyle mücadele etmekle kalmayıp aynı zamanda stres ve heyecanla da başarıyla başa çıkarak harika sonuçlar elde ettiler. Şimdi sırada dünya finali var. Öğrencilerimiz Mehmet ve Kadirhan'ın Çin'de düzenlenecek olan Dünya Finalinde ETÜ'yü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinden hiç şüphemiz yok. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İliç'teki Maden Heyelanı: TBMM Komisyonu İncelemeleri Sürdürüyor
Huawei'nin Yapay Zeka Destekli Veri Depolama Çözümleri Türkiye'de Yatırımı Artırıyor
Fahri trafik müfettişi olmak isteyenler dikkat: Şartlar değişti!
Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar