Euro 2016 perdeyi açıyor

Aylardır beklenen Euro 2016 bu gece Paris'te başlıyor. Stade de France'da oynanacak Fransa -Romanya maçı TSİ 22:00'de başlıyor. Turnuvanın en büyük favorisi Fransa açılış maçında Romanya'yı konuk edecek. Genç ve yetenekli...

Aylardır beklenen Euro 2016 bu gece Paris'te başlıyor. Stade de France'da oynanacak Fransa -Romanya maçı TSİ 22:00'de başlıyor. Turnuvanın en büyük favorisi Fransa açılış maçında Romanya'yı konuk edecek. Genç ve yetenekli kadrosuyla beraber teknik direktör Didier Deschamps yönetiminde iyi bir başlangıç yapmak isteyen Horozlar, ülkelerinde düzenlenen son büyük şampiyona olan 1998 Dünya Kupası'nda zafere ulaşmıştı.

A Grubu'nda Fransa, Romanya, İsviçre ve Arnavutluk mücadele edecek. İlk maçını Romanya'ya karşı oynayacak olan Fransa'nın rakibine son dönemlerde büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Horozlar rakibine son olarak 8 Nisan 1972'de kaybetmişti. O günden bu yana oynanan 10 karşılaşmanın 5'ini Fransa kazanırken, 5'i berabere sonuçlandı.

Avrupa Şampiyonası üçüncü kez Fransa'da düzenleniyor. İlk olarak 1960'ta kupaya ev sahipliği yapan Fransa turnuvayı 4. sırada bitirmişti. 1984'te tekrar büyük kupaya ev sahipliği yapan Maviler, Platini önderliğinde zafere ulaşarak tarihinde ilk kez zirveye çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
Sivasspor, Galatasaray Maçı Öncesi Hazırlıklarını Sürdürüyor!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho İle Anlaşmaya Vardı: Yeni Sezon Heyecanı Başlıyor!