EURO 2024 B Grubu'nda Hırvatistan Yıkıldı, İtalya Üst Tura Yükseldi

EURO 2024 B Grubu'nda Hırvatistan ve İtalya 1-1 berabere kaldı. Luka Modric turnuva tarihinin en yaşlı golcüsü olurken, İtalya son dakika golüyle üst tura çıktı. İspanya, Arnavutluk’u 1-0 yenerek 3’te 3 yaptı ve lider olarak tur atladı. Hırvatistan ise elendi.

EURO 2024 B Grubu'nda heyecan dolu maçların ardından gruptan çıkan takımlar belli oldu. Hırvatistan ve İtalya arasındaki mücadelede Luka Modric’in golüyle Hırvatistan öne geçerken, İtalya 90+8’de Mattia Zaccagni’nin golüyle beraberliği yakaladı ve 1-1’lik sonuçla puanını 4 yaparak üst tura yükseldi. Hırvatistan ise grubunu üçüncü sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti. İspanya, Arnavutluk’u 1-0 yenerek grup aşamasını 3’te 3 yaparak lider tamamladı.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’te B Grubu’ndaki maçlar tamamlandı.

B Grubu’nda Hırvatistan ve İtalya karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz geçen mücadelenin ikinci yarısında Hırvatistan, Luka Modric’in golüyle öne geçti. Maçın son dakikalarına 1-0 Hırvatistan üstünlüğüyle girilirken, 90+8. dakikada Mattia Zaccagni, İtalya adına beraberlik golünü kaydetti. Karşılaşma 1-1 sona erdi ve puanını 4’e çıkaran İtalya, üst tura yükseldi. Hırvatistan ise grubunu üçüncü sırada bitirerek turnuvaya veda etti. İtalya, üst turda İsviçre ile karşılaşacak.

LUKA MODRIC TARİHE GEÇTİ
Hırvatistan’da Luka Modric, 55. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Bu golle, Modric turnuva tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu (38 yıl 289 gün).

İSPANYA 3’TE 3’LE LİDER OLARAK TURLADI
Grubun diğer maçında lider İspanya ile 1 puanı bulunan Arnavutluk karşı karşıya geldi. Son 16 turuna lider olarak çıkmayı daha önce garantileyen İspanya, 13. dakikada Ferran Torres’in golüyle maçı 1-0 kazandı. Grup aşamasını lider olarak tamamlayan İspanya, 3 maçta 3 galibiyetle tur atladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.