EURO 2024’te final belli oldu: İngiltere - İspanya

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) İngiltere ile Hollanda arasında oynanan yarı final maçında İngiltere, 2-1'lik skorla galip gelerek finale yükseldi ve finalde İspanya ile karşılaşacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı finalinde İngiltere, Hollanda'yı 2-1 yenerek finale yükseldi ve İspanya'nın rakibi oldu.

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te Hollanda ile İngiltere arasında oynanan yarı final maçı, BVB Dortmund Stadyumu'nda Alman hakem Felix Zwayer yönetiminde gerçekleşti. Maçın 7. dakikasında Xavi Simons'un sağ kanattan attığı şık golle Hollanda 1-0 öne geçti. 16. dakikada İngiltere'nin ceza sahası içinde Harry Kane'e yapılan faul sonrası VAR incelemesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Harry Kane, 18. dakikada penaltıyı gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda her iki takım da gol için birçok fırsat yakaladı. Maçın beraberlikle sona ereceği tahmin edilirken, 90+1. dakikada Cole Palmer'ın ara pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Ollie Watkins, meşin yuvarlağı filelere göndererek İngiltere'yi 2-1 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi ve İngiltere, finale adını yazdırdı. İngiltere, finalde Pazar günü saat 22:00'de İspanya ile karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.