EURO 2024'ün şampiyonu İspanya oldu!

İspanya, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. İngiltere ise üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonası finalinde yenilgi yaşadı.

İspanya, EURO 2024 finalinde İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu.

47. dakikada Nico Williams'ın golüyle öne geçen İspanya, 73. dakikada Cole Palmer'ın golüyle İngiltere'nin beraberliği yakalamasına rağmen, 86. dakikada Oyarzabal'ın golüyle zaferi kazandı.

LAMINE YAMAL, PELE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Lamine Yamal, 1958 Dünya Kupası finalinde oynayan Pele'nin (17 yıl, 249 gün) rekorunu kırarak, uluslararası bir turnuva finalinde oynayan en genç futbolcu oldu. Yamal, 17 yaş ve 1 günlükken sahaya çıkarak bu tarihi başarıyı elde etti.

İngiltere ise, EURO 2020 finalinde İtalya'ya karşı yaşadığı mağlubiyetin ardından, EURO 2024'te de finalde İspanya'ya yenilerek üst üste ikinci kez finalde hüsran yaşadı. Gareth Southgate yönetimindeki İngiliz milli takımı, bir kez daha şampiyonluk hayalini gerçekleştiremedi ve üst üste iki final kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Öte yandan, İspanya tarihi bir başarıya imza atarak Avrupa Şampiyonası'nı dördüncü kez kazandı. Daha önce 1964, 2008 ve 2012 yıllarında şampiyonluk yaşayan İspanya, bu zaferle en çok Avrupa Şampiyonası kazanan takım unvanını Almanya ile paylaşmaktan kurtuldu ve tek başına en yüksek sayının sahibi oldu. İspanya'nın bu başarısı, takımın istikrarını ve gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.