Euro Bölgesi'nde Yıllık Enflasyon Haziranda Geriledi

Eurostat'a göre, Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon mayısta yüzde 2,6 iken haziranda yüzde 2,5'e geriledi. Haziran'da en yüksek fiyat artışı yüzde 4,1 ile hizmet sektöründe görüldü. Çekirdek enflasyon yıllık yüzde 2,9 oldu. En yüksek enflasyon yüzde 5,5 ile Belçika'da kaydedildi.

Eurostat'ın açıkladığı verilere göre, Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon oranı mayıs ayında yüzde 2,6 iken haziran ayında yüzde 2,5'e geriledi. Haziran ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi. Hizmet sektöründe yıllık enflasyon yüzde 4,1 ile en yüksek seviyede gerçekleşirken, çekirdek enflasyon yıllık yüzde 2,9 olarak kaydedildi. Belçika yüzde 5,5 ile en yüksek enflasyona sahip oldu.

Eurostat'tan yapılan açıklamaya göre, Euro Bölgesi'nde mayıs ayında yüzde 2,6 olan yıllık enflasyon oranı haziran ayında yüzde 2,5'e geriledi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziran ayında aylık bazda yüzde 0,2 oranında yükseldi. Piyasa beklentileri de haziran ayında yıllık enflasyonun yüzde 2,5 olacağı yönündeydi.

Avrupa'daki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık fiyat artışı yüzde 4,1 ile hizmet sektöründe gerçekleşti. Hizmet sektörünü yüzde 2,5 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,7 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 0,2 ile enerji ürünleri izledi.

Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon haziran ayında yıllık yüzde 2,9 ve aylık yüzde 0,3 olarak ölçüldü. Avrupa Birliği uyumlu verilere göre, haziran ayında en yüksek enflasyon Belçika'da yüzde 5,5, İspanya'da yüzde 3,5, Hırvatistan ve Hollanda'da yüzde 3,4, Avusturya'da yüzde 3,2 ve Almanya ile Fransa'da yüzde 2,5 olarak kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.