Ev, Araba Hayalleri Gerçek Oluyor! Ev ve Otomobil Almak İçin Artık Kredi Çekmenize Gerek Yok!

Ev ve otomobil hayali kuran vatandaşlar için kredi ve borç derdi sona eriyor! Yeni bir ödeme sistemi sayesinde, vatandaşlar artık ev ve otomobillerini peşin ödeme, taksitlendirme veya takas gibi farklı yöntemlerle kredi ve borç kullanmadan satın alabiliyorlar.

Otomobil Almak İçin Kredi Yok, Taşınmaz Var! Takas Trendi Havayı Canlandırıyor

Nisan ayında sıfır araç satışlarındaki düşüşe paralel olarak, otomotiv sektöründe dikkat çekici bir trend ortaya çıktı: Taşınmaz karşılığında araç takası! Mynet'te yer alan habere göre, Gülan Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, son haftalarda her gün daire, arsa veya ofis karşılığında araç almak isteyenlerin arttığını açıkladı.

Kredi Sorunu Taşınmaz Takasını Tetikliyor

Krediye erişimde zorluk yaşayan veya yüksek faiz oranları nedeniyle kredi kullanmaktan kaçınan tüketiciler, ihtiyaç duydukları araçları finanse etmek için atıl durumdaki taşınmazlarını değerlendirmeyi tercih ediyor. Gülan, "Özellikle toplu araç almak isteyen şirketlerden arsa, daire ya da ofis karşılığında takası teklifleri geliyor. Bir kısmını takas bir kısmını nakit olarak vermeyi teklif ediyorlar. Mesela alacağı 5 aracın değeri 10 milyon TL. Bunun yarısını 5 milyon TL tutarındaki dairesi ile ödemeyi teklif ediyor. Eski araçla yeni aracı takas etme her zaman vardı fakat gayrimenkul takası bizim için yeni bir trend" dedi.

Otomotiv Bayileri Gayrimenkul Ekibi Kuruyor

Piyasayı canlandırmak için bu tür takas tekliflerini değerlendiren Gülan Otomotiv, şirket bünyesinde gayrimenkulden anlayan bir ekip kurdu. Bu ekip, teklif edilen daire, arsa veya ofisi yerinde inceleyerek değerini ölçüyor. Eğer taşınmaz iyi bir yatırım olarak görülürse, takas teklifi kabul ediliyor.

Filo Kiralama Şirketleri de Takas İstiyor

Gülan, filo kiralama şirketlerinin de sıfır araç alımlarında ellerindeki eski otomobilleri takas etmek istediklerini belirtti. Olağan dönemlerde kiralama şirketleri filolarını yenilerken eski araçları ikinci el piyasasında satıyordu. Fakat ikinci el piyasasındaki daralma sebebiyle bu araçlarla filoyu yenilemeye çalışıyorlar.

Gayrimenkul Takasları Online İlanlara İlgiyi Artırıyor

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata'nın CEO'su Hüsamettin Yalçın, otomobil karşılığı gayrimenkul takaslarının yaygınlaştığını ve bu durumun takas yapmayı düşünenlerin online ilanlara olan ilgisini artırdığını ifade etti.

Gayrimenkul Piyasasında da Takas Trendi

Krediye erişimdeki zorluklar konut piyasasında da satışları yavaşlattı ve emlak ilan sitelerinde satılık konut sayısının hızla artmasıyla takas yöntemi de yaygınlaşmaya başladı. Emlak ofislerini online platformda buluşturan Reos'un kurucusu Hüseyin Öztürk, emlak sektöründe takas işlemlerinin giderek arttığını belirterek, "Özellikle bu yıl içinde takas işlemlerinin popülaritesinde büyük bir artış yaşandığını gördük. Önceki senenin aynı dönemine göre takas işlemlerinin yüzde 63 arttığını söyleyebilirim." dedi.

Farklı Enstrümanlarla Gayrimenkul Takası

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konut alımlarında krediye erişimin kısıtlanmasının piyasayı nakit işlemlere yönelttiğini ve takas yönteminin bir seçenek olarak değerlendirildiğini söyledi. Maya, "Araç ile arsa veya tarla takaslarını duymaya başladığımızı söyleyebilirim. Bir de konut piyasasında satışların durgunlaştığı ve konut fiyatlarının artmadığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle özellikle gayrimenkulünü farklı enstrümanlar ile takas ederek elden çıkartma motivasyonunun arttığı bir dönemde olduğumuzu söyleyebilirim." dedi.

Motosikletten Elektronik Eşyaya Takas

Sadece konut ve otomobil piyasasında değil, motosiklet ve elektronik eşya gibi birçok üründe de takas ilanları artış gösteriyor. Motosiklet almak isteyenler cep telefonu ve bilgisayarlarını takas teklif ederken, fotoğraf makinesi için bilgisayar ya da cep telefonu teklif edenler de var.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.