Ev Sahibi, Kiracısına Yapmadığını Bırakmadı: Elektrik Kesme Skandalı!

Ankara'da bir ev sahibinin kiracısına yönelik skandal hareketi gündemde. Kiracısına yüzde 100'lük bir kira zammı öneren ev sahibi, teklif reddedilince kiracısının evinin elektriğini kesti. Mum ışığında yaşamaya başlayan kiracı, evi terk etmeyeceğini ve hukuki yollara başvuracağını dile getirdi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan ev sahibi Mehmet D., Uğur Mumcu Mahallesi'nde kendi evinin kirasını 5 bin TL'den 10 bin TL'ye yükseltmek istedi. Ancak kiracı olan Adem Aktaş, emekli olduğunu ve artan kira bedelini ödeyemeyeceğini belirtti. Mehmet D., kiracısından evi boşaltmasını talep etti, ancak Aktaş bu isteği kabul edemeyeceğini dile getirdi. Bunun üzerine Mehmet D., kendi üzerine olan elektrik aboneliğini iptal etti.

Kiracı Adem Aktaş, kendisinin ve zihinsel engelli kardeşinin 10 senedir evde yaşadıklarını ve kiranın elden verildiğini ifade etti. Aktaş, elektrik ve doğal gaz aboneliklerinin ev sahibinin adına olduğunu belirtti. Aktaş, "Ev sahibi, 10 bin lira kira vermemi istiyor. Emekli maaşım yeni 10 bin lira oldu. Kirayı ödedikten sonra geriye kalan para ile faturaları nasıl ödeyeceğim? Ev sahibi, doğal gazı kesmişti, ben hemen abonelik başvurusu yaptım; ancak elektriği açtırmaya gidince 'Evin aboneliği ev sahibinin eşinin üzerine, onun kimlik fotokopisini getir, öyle açarız' dediler. Ancak ev sahibi bunu vermiyor. Başka bir gelirim yok. Kombi çalışmıyor, elektrik yok, suyu, gazı var. Ne yapacağımı bilemiyorum. Mahkemeye başvuracağım. Ev sahibi 10 yıl boyunca kirayı elden aldı, ancak vergi ödemedi" şeklinde konuştu.

Ev sahibi Mehmet D. ise kiracısının elektrik aboneliğini üzerine alması için aboneliği iptal ettiğini iddia etti ve kira bedelinin neden yüzde 100 arttığına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu