Ev sahipleri o mesleği duyunca hemen uzaklaşıyor: Tercih ettikleri kiracılar ise öğrenciler!

Son yıllarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uyuşmazlıkların artmasıyla birlikte, ev sahipleri kiracının mesleğine de dikkat etmeye başladı. Ev sahiplerinin tercih ettiği kiracı grubu, evde kısa süreli olarak kalacak olan 'öğrenciler' iken, en çok kaçındıkları kiracı grubu ise avukatlar.

Son üç yılda kiralara yapılan keyfi ve aşırı artışlar, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki dava sayısında büyük bir artışa yol açtı. Bu anlaşmazlıkların sık sık gündeme gelmesi, kiralık ev arayan avukatları dolaylı olarak olumsuz etkiledi. 

Uzmanlar, son dönemde ev sahiplerinin avukatlara kiralama yapmaktan çekindiğini ifade ediyor. Avukatların hukuki haklarını ve atılacak adımları iyi bilmesi, bu durumun ortaya çıkmasının başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

Ev sahipleri, kiralık konut piyasasında "ipin ucu bende olsun" yaklaşımını benimsiyor. Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, "Ev sahipleri kiraya vermeden önce çıkış taahhütnamesi gibi şartlar öne sürerek, avukatlara karşı bir çekingenlik oluşturuyor" dedi.

Tren, ev sahiplerinin en çok kiralamak istediği kesimin öğrenciler olduğunu, çünkü öğrencilerin kısa süreli kalacak kiracılar olarak daha kazançlı görüldüğünü belirtti. Ayrıca, öğrencilerin genellikle bir araya gelerek toplu kiralama yapması, ev sahiplerine kira bedellerini artırma fırsatı sağlıyor.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam da, ev sahiplerinin özellikle avukatlara kiralık ev vermekten kaçındığını, bunun da ev arayan avukatlar için mağduriyetlere yol açtığını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.