Ev veya araba satın alırken düşmemeniz gereken şeytani dolandırıcılık taktiği!

İmza atarken dikkatli olmak büyük önem taşır, özellikle ev ve otomobil alım-satım işlemlerinde sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri nedeniyle. Gün içinde atılan onlarca imza, başımıza büyük sorunlar açabilir.

Yıllarca süren emek ve birikimin aniden kaybolması, bir insan için büyük bir felaket olabilir.

Birikimler bazen ihtiyaçlar doğrultusunda satılabilir veya doğal afetler nedeniyle kaybedilebilir. Ancak, tüm birikimlerinizi bir dolandırıcıya kandırılarak kaybetmek, sadece maddi kayıp yaşamanıza değil, aynı zamanda dolandırılmanın getirdiği travma ile hayatınızın altüst olmasına neden olabilir.

Birçok kişi "ben dolandırılmam" düşüncesiyle hareket etse de, dolandırıcıların yeni geliştirdiği yöntemlerle, insanlar düşünmedikleri bir düzenbazlığın kurbanı olabilirler.

İMZA ATARKEN BU HATAYI SAKIN YAPMAYIN

Oldukça ucuz fiyatlara temin edilebilen özel yapım dolma kalemler, inceleme esnasında anlaşılamıyor olsa da, bazı kalemler içinde 'uçan mürekkep' bulundurabilir. Bu nedenle, dolandırıcılar bazı sözleşmelerde, ilgili kağıda imzayı bu kalemle attırabilirler. Ancak, imza, özel mürekkep nedeniyle birkaç saat sonra tamamen kaybolur.

Bu tür durumlarda, satışı yapan ya da alıcı olan diğer tarafın gerçek imza atması gerektiğinden dolayı, bu yöntem dolandırılmalara yol açabilir. Uzmanlar, dışarıdan bakıldığında kalemler arasındaki farkın ayırt edilemeyeceğini belirterek, bu tür dolandırıcılıklardan kaçınmak için kesinlikle aynı kalemle imza atılması gerektiğini vurguladı.

Alış veya satış işlemlerinizde, karşı tarafın imzaladığı kalemi kullanarak sözleşmeye imza atmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Anne babalar dikkat! El yazısı, düşünme ve öğrenmeyi nasıl etkiliyor?
Güneş patlaması nedir? Güneş patlamasının etkileri nelerdir?
Zeynep Bastık'tan kötü haber: Bıçak altına yatıyor!
12 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
Yılmaz Morgül'ün 'Ateşe Düştüm' yorumu silindi! 'Mert Demir çok kibirli biri'!