Evcil hayvan sahiplerinin bebekleri daha sağlıklı

Evcil hayvanların yeni doğan bebeklere bir zararı olup olmadığı her daim tartışılan bir sağlık konusu. Hayvanların tüylerinin çocuğa zararı olup olmadığı, evcil hayvanın bebeği kıskanıp zarar verme ihtimali gibi kaygılar hayvan...

Evcil hayvanların yeni doğan bebeklere bir zararı olup olmadığı her daim tartışılan bir sağlık konusu. Hayvanların tüylerinin çocuğa zararı olup olmadığı, evcil hayvanın bebeği kıskanıp zarar verme ihtimali gibi kaygılar hayvan sahiplerini düşündüren konuların başında geliyor.

Fakat araştırmalar gösteriyor ki evde hayvan beslemenin yeni doğanlar üzerinde yararları da var. Çocukların astım hastalığına yakalanma oranı hayvan yaşayan evlerde daha düşük. Ayrıca evcil hayvanlar alerjiler üzerinde de olumlu bir etkiye sahip.

KÖPEKLER DAHA ETKİLİ

Alberta Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, evcil hayvanların bebeklerin bağırsak florası üzerinde de olumlu bir etkisi bulunuyor. Araştırmanın sonuçları çoğu köpek olmak üzere (yüzde 70), evcil hayvanlar bebeklerin yararlı bağırsak bakterilerine sahip olmalarını sağlıyor. Alerji ve fazla kilolu olma gibi sorunların da azalmasına katkı sağlayan evcil hayvanların bebeklerin sindirim sisteminde yararlı bakteri üretimindeki katkısı daha anne karnında başlıyor. Bu bakteriler çocuğun aşırı kilolu olmasının önüne geçilmesinde fayda sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Hurma ve Hurma Çekirdeğinin Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları!
Uzmanlar Uyarıyor: Elektronik Sigara Gençlerin Beyin Gelişimini Tehdit Ediyor
Doğal Yöntemlerle Sağlıklı Zayıflama Trendi
Sağlığınız İçin Kakule: Doğanın Mucizevi Armağanı
Mucizevi İkilinin Gücü: Bal ve Himalaya Tuzu Sağlığınıza Destek Oluyor!