Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Lezzet Dolu Şöbiyet Tarifi BİM Malzemeleriyle!

BİM marketlerinde bulunan malzemelerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz şerbetli tatlılardan biri olan şöbiyet tarifi paylaşıldı! Lezzet dolu Antep fıstıklı şöbiyet için pratik adımlar haberimizde. Afiyet olsun!

Hızlı tempolu yaşamda, sağlıklı ve lezzetli tatlılar evde kendine özgü bir keyif sunar. BİM marketlerinde bulunan malzemelerle hazırlanan şerbetli tatlılardan biri olan şöbiyet tarifi, pratik adımlarıyla dikkat çekiyor. Antep fıstığı ve milföy hamuruyla zenginleşen bu tarif, evde tatlı yapmanın keyfini yaşamak isteyenler için ideal bir seçenek. Hem lezzetli hem de kolay hazırlanan bu tarif, tatlı severleri bekliyor.

Hızlı tempolu yaşamda, evde hazırlanan tatlılar keyifli ve sağlıklı bir alternatif olabilir. Şerbetli tatlılardan biri olan şöbiyeti, BİM marketlerinde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarifi:

Malzemeler:

- 4 adet milföy hamuru
- 1 paket Antep fıstığı
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 çorba kaşığı kaymak
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı irmik
- 3,5 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1. Küçük bir tencerede 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu 10 dakika kaynatın. Ardından 2 damla limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
   
2. Antep fıstığının kabuklarını ayıklayıp iri parçalara ayırın.
   
3. 1,5 çorba kaşığı tereyağını eritin. İçine 1 çorba kaşığı şeker, yarım su bardağı süt ve 1,5 çorba kaşığı irmiği ekleyerek karıştırın. İrmik sütü çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
   
4. Soğuyan irmikli harca 1,5 çorba kaşığı kaymak ekleyin ve karıştırın.
   
5. Milföy hamurlarını tezgaha yayın ve 10 dakika çözülmesini bekleyin. Daha sonra her bir milföyü kare şeklinde 8 parçaya kesin.
   
6. Her bir parçanın içine irmikli harçtan koyun. Köşeleri birleştirip sıkıca bastırarak kapatın. Açıkta kalan diğer iki ucuna Antep fıstığı koyun ve sıkıca katlayarak yapıştırın.
   
7. Milföyleri tepsiye, uç kısımları altta kalacak şekilde dizin.
   
8. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve milföylerin üzerine sürün.
   
9. 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Renk almadıkları takdirde 5 dakika daha en üst rafta pişirin.
   
10. Fırından çıkan milföylere soğumuş şerbeti paylaştırın. 2-3 saat, tercihen 12 saat bekletin.
   
11. Şerbeti çeken şöbiyetlerin üzerine Antep fıstığı serpin.

Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.