Evde Varsa Hemen Çöpe Atın: Ünlü Helva Markasında Ürünler Geri Toplanıyor

Almanya Mannheim'daki Türk gıda perakendecisi BLG Kardeşler GmbH helva ürününde salmonella tespit edildi. Şirket Antep fıstıklı Suntat Helvası ürününü toplatma kararı aldı.

Mannheim merkezli gıda perakendecisi BLG Kardeşler GmbH, bir helva ürününde Salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine ürün uyarısı yapma kararı aldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, etkilenen ürünün "Antep fıstıklı Suntat Helvası" olduğu belirtildi. Parti numarası 215G23 ve son kullanma tarihi Temmuz 2025 olarak açıklandı. Şirket, aynı partiden alınan bir örnekte Salmonella tespit edildiğini bildirdi.

Salmonella, gıda zehirlenmesine neden olan bir bakteri türüdür. Genellikle kontamine yiyecekler ve su yoluyla insanlara bulaşır. Belirtileri arasında karın ağrısı, kramp, ishal, ateş ve kusma yer alır. Salmonella enfeksiyonu çoğu durumda hafif olmakla birlikte, bazı durumlarda ciddi olabilir, özellikle küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde.

Salmonella enfeksiyonundan korunmanın en iyi yolu, yiyecekleri doğru şekilde yıkamak, pişirmek ve saklamaktır. Hastalık genellikle dışkı örneği testi ile teşhis edilir ve tedavi genellikle antibiyotik gerektirmez. Ancak dehidratasyonu önlemek için bol miktarda sıvı alımı önemlidir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Dolandırıcıların son yöntemi: Kız çocuklarının fotoğraflarını kullandılar
Bu yöntem kararan perdeleri ilk günkü haline getiriyor!
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
Amerikalılar neden evinde çamaşır makinesi kullanmıyor hiç düşündünüz mü?
20 Mayıs 2024 günlük burç yorumları