'Evet'çi saldırgan 62 yaşındaki yurttaşı öldürdü!

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde bir kişi, girdiği köy lokalinde “Var mı burada ''Hayır’ verecek?'' diye bağırıp küfür ettikten sonra, kendisine tepki gösteren ve "küfür etmemesini" söyleyen 62 yaşındaki bir yurttaşı...

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde bir kişi, girdiği köy lokalinde “Var mı burada ''Hayır’ verecek?'' diye bağırıp küfür ettikten sonra, kendisine tepki gösteren ve "küfür etmemesini" söyleyen 62 yaşındaki bir yurttaşı pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Dün, Akıncılar ilçesinde işlenen bu cinayet gündeme gelmişti. Ajanslar, katilin ve maktülün isimlerini vermişti ama olayın nedenine ve yaşanış şekline ilişkin herhangi bri ayrıntı aktarılmamıştı.

Olay dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Şenbağlar köyünde meydana geldi. İstanbul’da taksi şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Eser 2 gün önce bazı işlerini yapmak ve kısa bir tatil için köyüne geldi. Burada çobanlık yaptığı belirtilen 44 yaşındaki Veli Çalışkan, Şenbağlar Köy Derneği Lokali’nin önünde oturan Hüseyin Eser’e pompalı tüfekle 2 el ateş etti.

Gazete Manifesto''nun haberine göre ise, Çalışkan’ın dernek lokaline gelmesinin ardından “Var mı burada ''Hayır’ verecek o….. ç…..'' diye bağırdığı, buna tepki gösteren ve kendisine terbiyeli olmasını söyleyen Hüseyin Eser’e ateş ettiği öğrenildi. İlk ateşten sonra elinden yaralanan Hüseyin Eser’in kendini korumak için Çalışkan’ın üzerine atıldığı ve bu esnada ikinci ateşle kalbinden vurulduğu da edinilen bilgiler arasında.

Cinayetin köylüler tarafından duyurulması üzerine köye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ambulansla yaralı olarak Akıncılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Eser’in burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Jandarma ekipleri saldırgan Veli Çalışkan’ı köyde gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Görgü tanıkları, cinayetin "evetçi" olarak bilinen Veli Çalışkan tarafından "hayır" oyu verecek köylüleri tehdit ettikten sonra işlendiğini doğruladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Adana'da Çökertilen Uluslararası Organ Ticareti Şebekesi: Sahte Pasaportlarla Nakil Operasyonu
Erdoğan: "Enflasyonu düşürmeye yönelik, emin adımlar atıyoruz"
Seyircileri Büyüleyecek Yeni Filmler: Amy Winehouse'un Hikayesi ve Yerli Yapımlar Vizyonda!
TikTok ve Universal Müzik Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu: Şarkılar Geri Dönüyor!
Fatih Sultan Mehmet Han'ın Vefatının 543. Yılı Anıldı: Kabri Başında Dualarla Anıldı