Evini bu fiyatlardan satışa çıkaranlar dikkat! Çoğu bilmiyor, yüzlerce kişiye ceza yağıyor!

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, konut sektöründeki yanıltıcı ilanlara karşı sıkı denetimler başlattı. Yanıltıcı fiyatlarla verilen ilanları mercek altına alan Kurul, bu tür ilanlara ağır yaptırımlar uyguluyor.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, konut sektöründeki yanıltıcı ilanlara karşı sıkı denetimler başlattı. Yanıltıcı fiyatlarla verilen ilanları mercek altına alan Kurul, bu tür ilanlara ağır yaptırımlar uyguluyor. Yakın zamanda 690 TL'lik konut ilanına ceza veren Kurul, şimdi de 1 TL ve 20.000 TL gibi gerçek dışı fiyatlarla satışa sunulan konut ilanlarını tespit etti.

Bu yanıltıcı ilanları yayınlayan şirketlere Reklam Kurulu, reklam durdurma cezası verdi. Tüketicilere düşük fiyatlarla sunulan bu tür ilanlar, çoğunlukla ayıplı ürün satışı veya kapora dolandırıcılığına neden olabiliyor. Uzmanlar, bu ilanlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Merve Ayşegül Kulular, bu tür ilanların tüketiciyi tuzağa düşürmek amacıyla "tıklama tuzağı" olarak adlandırıldığını belirtti. Kulular, "Tüketicileri yanıltmak için cazip görünen fiyatlar üzerinden çeşitli reklamlar veriliyor. 1 TL, 5 TL gibi çok düşük meblağlı ilanlara karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyoruz. Sonuçta, bir ürünün benzerleri ile yaklaşık aynı fiyatta olmasını beklemek, makul bir tüketici davranışıdır" şeklinde konuştu. Tüketicilere, bu tarz fiyatlarla karşılaştıklarında daha dikkatli ve ölçülü hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.