Evinizin Altında Fay Hattı Var mı? MTA'nın Diri Fay Haritası ile Öğrenin!

Diyarbakır, Malatya ve Elazığ çevresinde hissedilen son deprem, Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi. Depremin ardından birçok vatandaş, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından hazırlanan diri fay hattı haritasını inceleyerek..

Türkiye, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları gibi aktif fay hatlarıyla çevrili bir konumda bulunuyor ve bu nedenle birçok ilde büyük ve küçük ölçekli sarsıntılar meydana geliyor.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, güncellediği diri fay hattı haritasında, 45 ilde 5.5 ve üzeri büyüklükte depremler oluşturma potansiyeline sahip 485 fay hattını tespit etti. Peki, Diyarbakır, Malatya ve Elazığ'daki hangi ilçeler bu fay hatları üzerinde yer alıyor? İşte MTA’nın 2024 yılına ait fay hattı haritası ve sorgulama ekranı hakkında bilgiler...

MTA DIRI FAY HARITASI 2024: TÜRKIYE’DEKI EN RISKLI DEPREM BÖLGELERI YENILENDI

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye’nin en riskli deprem bölgelerini gösteren diri fay hattı haritasını güncelledi. Yapılan incelemeler neticesinde, 45 ilde 5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip 485 diri fay hattı belirlendi.

BIRINCI DERECE RISK TAŞIYAN ŞEHIRLER

Güncellenen haritaya göre, birinci derece deprem riski taşıyan iller arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt yer alıyor.

İKINCI DERECE RISKLI BÖLGELER

İkinci derecede deprem riski taşıyan iller arasında ise Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum bulunuyor.

ÜÇÜNCÜ DERECE RISKLI BÖLGELER

MTA Diri Fay Haritası’na göre üçüncü derecede deprem riski taşıyan iller arasında Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in bazı bölgeleri, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir yer alıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.