Evlenecek çiftler dikkat! Faizsiz kredi desteği yeni pilot şehirlerle genişliyor... İşte o şehirler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, doğum oranının düşük olduğu üç ilde faizsiz kredi desteği uygulanacağını açıkladı. Yeni destekle Karabük, Zonguldak ve Bartın'da evlenecek çiftler için önemli bir teşvik sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesinde başlatılan faizsiz kredi desteğinin başarısının ardından üç yeni ilde daha uygulanacağını duyurdu. Bu destekle doğum oranının en düşük olduğu Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinde genç çiftlere yönelik önemli bir teşvik sağlanacak.

İLGİ BÜYÜK: BİNLERCE ÇİFT BAŞVURDU

Bakan Göktaş'ın açıklamasına göre, Aile ve Gençlik Fonu'na şu ana kadar 11 bin 11 çift başvurdu. Proje kapsamında 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği veriliyor. Bugüne kadar 2 bin 385 çiftin ödemesi yapıldı ve bu sayı her geçen ay artıyor. Bakan Göktaş konu hakkında şu şekilde konuştu: "Bu ay 733 çiftimize ödemesini gerçekleştirdik. Bugüne kadar başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan toplam 2 bin 385 çiftin paraları hesaplarına yatırıldı. Önümüzdeki aylarda bu rakam daha da artacak"

YENİ UYGULAMA: DOĞURGANLIK ARTACAK

Deprem bölgesindeki başarıdan ilham alan Bakan Göktaş, Karabük, Zonguldak ve Bartın illerini pilot uygulama kapsamına alacaklarını belirtti. Bu illerde yaşayan genç çiftlerin de projeden yararlanarak doğurganlık oranlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Göktaş, "Bu mevzuda yeni bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki dönemde doğum oranının en düşük olduğu üç ilimizi de pilot uygulama kapsamına almayı, Aile ve Gençlik Fonumuzu buralarda uygulamayı hedefliyoruz. Bu illerde yaşayan çiftlerin de projeden yararlanmasını sağlayarak, doğurganlık oranlarını artırmayı ve genç nüfusun desteklenmesini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

SOSYAL HİZMETLERDE YENİLİK: EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM

Proje kapsamında evlenecek gençlere sağlanan destek sadece maddi değil, aynı zamanda evlilik öncesi eğitim programıyla da destekleniyor. Bakanlık, genç nüfusun sağlıklı bir aile birliği kurmasını teşvik ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.