Evlerdeki doğalgaz sayaçları için acil uyarı! Bu işlemi bildirmeyenler ceza alacak: İşte detaylar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, evlerinde doğalgaz sayaçları bulunan vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğalgaz sayaçlarının belirlenen tarih aralıklarında kontrol edilmesi ve uygun olmayanların değiştirilmesi kararı alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, evlerinde doğalgaz sayaçları bulunanları ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğalgaz sayaçlarının belirlenen tarih aralıklarında kontrol edilmesi ve uygun olmayanların değiştirilmesi kararı alındı. İşte bu yeni düzenlemenin detayları:

KONTROL VE DEĞİŞİM TARİHLERİ BELİRLENDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğalgaz sayaçlarının belirlenen tarih aralıklarında sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılmasını kararlaştırdı. Kontrol işlemleri, kullanıcılar tarafından yapılacak ve belirtilen noktalarda muayeneye götürülmesi zorunlu olacak.

YENİ MUAYENE YÖNETMELİĞİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Yönetmelikle birlikte elektrik, su ve gaz sayaçlarının farklı kontrol türlerine tabi tutulması ve belirli aralıklarla muayene edilmesine dair usul ve esaslar belirlendi.

KULLANICILARIN SORUMLULUĞUNDA SÖKÜM VE MUAYENE

Muayene süreci, Bakanlık il müdürlükleri tarafından değil, kullanıcıların kurduğu veya anlaştığı servislerde yapılacak. Sayaçların muayene müracaatı kullanıcı veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılacak. Muayenede uygun bulunan sayaçlar damgalanacak.

2025 YILINA KADAR YENİLEME ZORUNLULUĞU

1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş gaz sayaçları, 2025 yılına kadar sökülerek yerine geçerli muayenesi olan bir sayaç takılması gerekecek. Bu süreç, kullanıcıların sorumluluğunda olacak.

DEĞİŞTİRMEYENLERE YAPTIRIM UYGULANACAK

Sayacını değiştirmeyenler, damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı idari işlemlerle karşılaşacak. Listeyi belirtilen süre içinde bildirmeyen, eksik veya hatalı bildiren kullanıcılar hakkında da idari yaptırım uygulanacak.

Evlerinde doğalgaz sayaçları bulunanlar, belirlenen tarih aralıklarında kontrollerini yaptırmayı ve gerektiğinde sayaçlarını değiştirmeyi ihmal etmemeliler. Aksi takdirde idari yaptırımlarla karşılaşabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Asker kaçakları polise saldırdı
Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Orhangazi'de Tüfek Kazası: 9 Yaşındaki Çocuk Kuzenini Vurarak Öldürdü
13 Mayıs Hava Durumu: Yarın İçin Güncel Tahminler!