Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son zamanlarda döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyondan dolayı tüm ürün ve hizmetlerde çok ciddi fiyat artışlarının olduğunu söyledi.

Evlilik Hazırlığında Olanlar Dikkat! Düğün Maliyetleri 500 Bin Liradan Başlıyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yuva kurmak isteyen çiftlerin düğün masraflarının mobilya, beyaz eşya, kuyumculuk ve tekstil gibi birçok sektörü etkilediğini vurguladı.

Geçen yıl 565 bin çiftin evlendiğini belirten Palandöken, bu yıl da artan nüfusa paralel olarak ortalama 600 bin çiftin evlenmesini beklediklerini ifade etti. Palandöken, fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı ve çeyizci gibi onlarca farklı sektördeki esnafın da düğün sezonuna hazır olduğunu ve bu yılki düğünlerin 500 milyar liralık bir ekonomi oluşturmasını beklediklerini kaydetti.

Palandöken, ortalama bir düğünün maliyetinin 500 bin liradan başladığını ve döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyondan dolayı tüm ürün ve hizmetlerde ciddi fiyat artışları yaşandığını belirtti.

Hükümetin gençleri evliliğe teşvik etmek için çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Palandöken, "Birtakım teşvik ve destekler mevcut. Fakat tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma imkanının sağlanması çok önemli. Bu durum hem çiftlerin düğün masraflarına katkı sağlayacak hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkı sağlayacak" dedi.

Palandöken'in açıklamasına göre, düğün sezonu öncesi esnaflar da artan taleplere hazır durumda. Evlenmek isteyen çiftlerin bu dönemde bütçelerini dikkatli bir şekilde planlamaları ve ihtiyaçları doğrultusunda harcama yapmaları tavsiye ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ekonomist açıkladı: TCMB faiz artırırsa dolar 25 TL’ye gerileyebilir!
ABD işsizlik maaşı verilerini açıkladı
İşte ikinci elde kapış kapış giden markalar!
Emekliler için yeni bir sıkıntı daha başladı: O yasak tüm illerde uygulanacak!
Yüzde 100 zamlanan bir damacana su 100 liraya ulaştı!