Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi

Bilim tarihi bir ana tanıklık etti! Event Horizon Teleskobu (EHT), Samanyolu galaksimizin merkezindeki süper kütleli kara deliğin etrafındaki manyetik alanları ilk kez görüntülemeyi başardı.

SAMANYOLU'NUN KALBİNDEKİ MANYETİK FIRTINA: KARA DELİĞİN GİZEMİ ÇÖZÜLÜYOR!

Gökbilimciler, tarihte ilk kez Samanyolu galaksimizin merkezindeki süper kütleli kara deliğin etrafındaki manyetik alanların görüntüsünü yakaladı! Bu çığır açan keşif, kara deliklerin ve galaksilerin işleyişi hakkında yepyeni bilgiler sunarak astronomi dünyasını heyecanlandırdı.

EHT'NİN GÖZÜYLE SAGİTTARİUS A

2019 yılında M87 galaksisindeki kara deliğin olay ufkuna ait ilk görüntüyü elde eden Event Horizon Teleskobu (EHT), bu sefer Samanyolu'nun kalbinde yer alan Sagittarius A* (Sgr A*) adlı kara deliğin gizemli manyetik alanlarını gözler önüne serdi. 4 milyon Güneş kütlesine sahip Sgr A*'in etrafındaki plazma diskini ve karmaşık manyetik alan hatlarını net bir şekilde gösteren bu görüntüler, kara deliklerin ve galaksilerin işleyişine dair yepyeni bakış açıları sunuyor.

BİLİM DÜNYASI HEYECANLI

Bilim insanları, bu görüntülerin kara deliklerin ve galaksilerin işleyişi hakkında yepyeni keşiflere yol açacağına inanıyor. Görüntüler, Sgr A*'in etrafındaki plazma diskinin nasıl oluştuğunu ve kara deliğe nasıl madde aktardığını daha iyi anlamamızı sağlayabilir. Ayrıca, galaksilerin merkezlerinde yer alan süper kütleli kara deliklerin galaksilerin oluşumu ve evrimi üzerinde nasıl bir rol oynadığına dair de yeni bilgiler verebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor