Evrensel yazarı İhsan Çaralan: AK Parti'de 'çözülme' alametleri Erdoğan'ın en yakınlarına

“Kılıçdaroğlu istiyor, Erdoğan yapıyor”

Gazeteci İhsan Çaralan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kredi geri ödemelerindeki faizlerin silinmesi düzenlemesinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiğini belirterek, "Elbette ki bu düzenlemeler sadece Kılıçdaroğlu söylediği için yapılmak zorunda kalınmıyor. Hızla artan enflasyon ve iktidarın, elektrik, doğal gaz, akaryakıt başta olmak üzere başlıca mallara yaptığı fahiş zamlar karşısında; “Zamların geri alınması” ve “ek zam” talebi etrafında da tepkilerinin yaygınlaşması karşısında, Kılıçdaroğlu’nun bu taleplere sahip çıkarak öne çıkması, “Kılıçdaroğlu istiyor, Erdoğan yapıyor” biçiminde bir tablo ortaya çıkarmış bulunuyor.

Elbette böyle bir yan da var. Ama, burada Erdoğan’a asıl geri adım attıran bu yaptığı zamların kendisine kitlesel tepki olarak döneceği, seçimde de bir faturasının çıkacağını görmesiyle ilgili. Dolayısıyla Erdoğan bu tepkileri karşılamak için, talep Kılıçdaroğlu’dan gelmiş gibi görünse de bunu kendisi için “seçim rüşveti”ne dönüştürüyor. Yükselen talepleri iğdiş ederek olsa bile karşılamak zorunda kalıyor." diye yazdı.

Yeni Şafak gazetesinin bir dönem İBB Başkanlığı yapan Mevlüt Uysal haberi ve Metin Külünk'ün ekonomi politikalarına ilişkin açıklamalarına dikkat çeken Çaralan, "Külünk’ün Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki başlıca kliklerden birisinin de başı olduğu dikkate alındığında ve Külünk’ün çıkışının yeni Albayrakların yayın organı Yeni Şafak’ta Mevlüt Uysal’a yönelik suçlamalarla birlikte ele alındığında AKP’nin en üst katındaki çatışmanın artık daha açıkça olacağı bir döneme girildiği anlaşılmaktadır.

Bu da AKP’deki ipuçları kamuoyu araştırmalarında görülen, kulislerde konuşulan “çözülme”nin AKP’nin yüksek katlarındaki çatışmalarla artık gizlenemez hale geldiğidir. Bunun da tabandaki çözülmeyi hızlandırması da kaçınılmazdır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!
Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!
"Devlet yönetme adabına sığmaz"
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma