Evvel Temmuz Festivali'nde ikinci polis saldırısı

Samandağ'da gerçekleşen Evvel Temmuz Bayramı kutlamalarının ikinci gününde de polis saldırısı yaşandı. Açıklama yapmak isteyen kitleye müdahale eden...

Samandağ'da gerçekleşen Evvel Temmuz Bayramı kutlamalarının ikinci gününde de polis saldırısı yaşandı. Açıklama yapmak isteyen kitleye müdahale eden polis 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 8 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan kumsalda yapılan festivalde ikinci kez polis saldırısı yaşandı. Bu yıl festivalin Valilik kararıyla yasaklanmasını gerekçe gösteren polis, Grup Yorum konserini de engelledi.

8 kişinin gözaltına alındığı saldırı sonrası açıklama yapan, Evvel Temmuz Bayramı Tertip Komitesi, yapılan müdahale ve gözaltılara tepki göstererek, "Bu müdahale ve gözaltılar bütün Samandağ halkına yapılmıştır. Gözaltına alınanlar bir an önce serbest bırakılsın" dedi.

Grup Yorum da yaşananların ardından Twitter’dan “Yıllardır Grup Yorum o alanda konser verir,halkın düzenlediği geleneksel bir festivaldir ve kimsenin burnu dahi kanamamıştır. Bu saldırı aynı zamanda halkın değerlerine ve kültürüne yapılan bir saldırıdır” paylaşımını yaptı.

Yaşanan bu duruma rağmen binlerce kişinin katıldığı kutlamalar, Cevdet Bağca ve yerel sanatçıların seslendirdiği ezgilerle devam etti.

GÖZALTINA ALINANLAR BIRAKILDI

Gözaltına alınan 8 kişi götürüldükleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınması sonrası savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 8 kişi hakkında "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" iddiasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bella Hadid'den Filistin Kararı! Modellikten Bile Vazgeçti!
Birce Akalay bu yıl Cannes'ın onur konuklarından olacak!
Sado-Mazo Filmi Ortaya Çıkınca Veliler Ayaklandı! Açığa Alındı!
Sağlık İçin Lezzetli İkiliden Güç Alın: Sumak ve Yoğurt!
Sağlık Riski mi, Moda mı?