Express Inc Pandemi Sonrası İflasın Eşiğinde

Express Inc, iflasın eşiğinde! Pandemi sonrası ekonomik zorluklarla boğuşan şirket, borç yükünün altında eziliyor. Mağaza kapanışları başlıyor, dünya genelindeki satış noktaları etkileniyor.

Express Inc, 1980'lerde ABD'de faaliyetlerine başlayarak küresel bir tekstil devine dönüşmüştü. Ancak pandemi sonrası ekonomik sıkıntılar ve borç yükü, şirketi iflasın pençesine sürüklüyor. 400 milyon dolarlık borçla boğuşan şirket, mağaza kapanışlarına başladı. Türkiye dahil dünya genelindeki satış noktalarını etkileyecek olan bu durum, şirketin geleceği için belirsizlikler yaratıyor.

1980'lerde faaliyetlerine başlayan ve önce ABD'de, ardından dünya genelinde bir tekstil devine dönüşen Express Inc, iflasın eşiğinde. Pandemi sonrası ekonomik tablolarda büyük olumsuzluk yaşayan şirket, uzun süredir yürüttüğü kurtarma çabalarında başarılı olamadı. Geçtiğimiz yılı %59'luk bir değer kaybıyla kapatması, yatırımcılarını büyük zarara uğrattı. Toplam borcunun 400 milyon doların üzerine çıkmasıyla birlikte iflas kaçınılmaz hale geldi.

Şirketin hisselerinde yaşanan sert düşüşlerin ardından, Express'e ait mağazalar - Express, Express Factory Outlet ve UpWest gibi giyim markalarına ait olanlar da dahil olmak üzere - tek tek kapatılmaya başlandı. Şirket, iflas başvurusu yapmadan önce borcunu 280 milyon dolar civarında olan ve yeniden yapılandırmak isteyen bir girişimde bulunmuştu.

Delaware'deki iflas mahkemesine yapılan başvuruda, şirketin varlıklarının ve yükümlülüklerinin 1 ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtildi. Salı günü mağaza kapanışlarının başlayacağı duyuruldu. Kapanacak mağazaların belirli yerleri henüz açıklanmadı.

Express şu anda Amerika Birleşik Devletleri ve Porto Riko'da ortalama 530 perakende ve Express Factory Outlet mağazasının yanı sıra ortalama 12 UpWest perakende mağazası işletmektedir. Şirketin, ABD'nin yanı sıra dünyada 30'dan fazla ülkede satış yaptığı ve bu ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı