Eyfel Kulesi ziyarete kapatıldı: İşçilerin grevi devam ediyor

Fransa'da Eyfel Kulesi çalışanlarının greve gitmesi, Paris Belediyesi ile işletme şirketi arasındaki ücret anlaşmazlığına işaret ediyor. Grev, kule ziyaretçileri üzerinde kısa vadeli etkiler yaratırken, uzun vadeli olarak gelir dağılımı ve işçi hakları konusunda önemli bir tartışma başlatabilir.

Fransa'da işçi sendikalarının çağrısıyla Eyfel Kulesi çalışanları, son iki gündür grevde. Başkent Paris'in simgelerinden biri olan Eyfel Kulesi, grev nedeniyle ziyarete kapatıldı ve turistler sadece kule önünde fotoğraf çektirebildi. 

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Paris Belediyesi ile kuleyi işleten SETE şirketi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle grev başladı. Grevciler, belediyeden daha adil bir ücret talep ediyorlar çünkü kulenin gelirlerinin artan bir kısmı belediyeye kar payı olarak aktarılıyor. 

CGT Temsilcisi Stephane Dieu, önceki yıllarda belediyeye ödenen kar payının artarak yüzde 100'e yaklaştığını ve belediyenin bu oranı daha da artırmak istediğini ifade etti. Dieu ayrıca, pandemi nedeniyle kule kapalı olduğu için zaten 100 milyon avro borçlarının olduğunu belirtti. 

Eyfel Kulesi çalışanları, 27 Aralık 2023 tarihinde SETE'nin mali politikasına karşı grev yapmıştı. Paris Belediyesi, SETE'nin en büyük hissedarı konumunda bulunuyor, hisselerinin yüzde 99'unu elinde tutuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'