Eylem Tok ve oğlu hakkında yeni gelişme: "Türkiye'ye iade edilebilir'"

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlunun bugün ABD'de duruşması görülecek. Savcılığın ise Eylem Tok'un oğlu T.C'nin Türkiye'ye iade edilmesi konusunda talepte bulunacağı iddia edildi.

İstanbul'daki kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan T.C., ve annesi Eylem Tok geçtiğimiz günlerde ABD'de yakalanmıştı.

Tutuklanan anne ve oğlun oğulun ilk duruşması bugün yapılacak. Görülecek davanın detayları da ortaya çıktı.

"SAVCILIK MÜTALAA VERDI"

Halk TV'ye bağlanan gazeteci Serra Karacam, savcılığın Eylem Tok ve oğlunun ABD'de tutuklu yargılanmasını için mütalaasını verdiğini söyledi.

Uluslararası iade davalarında kefaretle serbest kalınması konusunda çeşitli kaygıların olduğunu belirten Karacam, özel bir durum olmaması durumunda tutukluluğun devam kararının rutin bir uygulama olduğunu söyledi.

"OĞLU TÜRKIYE'YE IADE EDILEBILIR"

Savcılık mütalaasına ulaştığını belirten Karacam, "Savcı Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesi için bastırmaya devam ediyor" dedi.

ÖZEL OKULU ZIYARET EDECEKLERDI

Reuters'ın geçtiği bilgilere göre; tutuklandıklarında Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu.

Tutuklandıklarında Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

PLAN ABD SONRASI KÜBA

Mahkeme belgelerinde; Türk yetkililerin, Tok ve oğlunun ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi de yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.