Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı

Eyüpsultan'da meydana gelen kazada bir kişinin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok'u havalimanına götüren kişi tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı kazayla ilgili devam ediyor.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma kapsamında Bülent Cihantimur'un çalışanı olduğu belirlenen ve "suçluyu kayırma" ile "delilleri gizleme" suçlarından tutuklanan Ayşe Ceren S'nin serbest bırakılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arıza yapmış ve yol kenarına çekilmişti. Arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken, aynı yönde ilerleyen bir araç bu arızalı araca çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, ancak Oğuz Murat Aci kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücünün, olay yerinden ayrılarak annesiyle birlikte İstanbul Havalimanı'na gittiği, daha sonra da Mısır'a uçtuğu belirlenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçtığı belirlenen T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve ardından Adalet Bakanlığına kırmızı bülten çıkarılması talebiyle bir yazı yazıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır adli makamlarıyla iletişime geçildiğini ve ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep belgesinin ABD yetkililerine iletilmek üzere hazırlandığını açıkladı.

Şüphelinin babası olan Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S, "suçluyu kayırma" ve "delilleri gizleme" suçlarından tutuklanmıştı. Cihantimur ve kazadan sonra kayıp telefonu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Baba Bülent Cihantimur, "suçluyu kayırma" suçundan "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent Cihantimur hakkında ayrıca "imza atma" koşulunu içeren adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”