Eylül’de Gayrimenkul Pazarında Yenilikler: Konut Kredisi Kampanyaları Dikkat Çekiyor

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, eylül ayında piyasanın hareketlenmesini bekliyor. Faiz indirimlerinin sinyallerinin alınmasıyla birlikte, uzmanlar bu dönemde sektörde önemli değişiklikler yaşanabileceğini öngörüyor.

GAYRIMENKUL SEKTÖRÜ EYLÜL'DE HAREKETLENIYOR: FAIZ İNDIRIMLERI VE YATIRIM STRATEJILERI

Gayrimenkul sektörü, Eylül ayına büyük bir dikkatle odaklanmış durumda. Yaz döneminde yüksek faiz oranları nedeniyle vatandaşların yatırımlarını mevduat hesaplarında tuttuğunu belirten uzmanlar, okulların açılmasıyla birlikte sektörde hareketliliğin artacağını öngörüyor.

FAIZ İNDIRIMI BEKLENTISI PIYASALARI CANLANDIRABILIR

Eylül sonrasında faiz indirimlerinin gündeme gelmesi, sektörde olumlu değişiklikler yaratabilir. Şu anda vatandaşlar, tasarruflarını mevduat hesapları veya konut alımı gibi alternatiflere yönlendirme konusunda düşünüyor. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, yaz aylarında gayrimenkul satışlarının beklentilerin altında kaldığını ve mevduat hesaplarının yüksek faizlerinin vatandaşları cazip kıldığını ifade etti. Duman, mevduat faizlerinin düşmeye başlamasıyla birlikte yatırımcıların gayrimenkule yönelmesinin beklendiğini belirterek, "Mevduat faizlerinin yüksek olduğu dönemde vatandaşların tercihleri bankalar yönünde oldu. Ancak faizlerin düşmesi ve uygun faizli kredilerin sunulması, gayrimenkul değerlerini artıracaktır" dedi.

GAYRIMENKUL YATIRIMLARI YIL SONUNA KADAR ARTABILIR

Duman, mevcut durumda yüksek mevduat faizleri nedeniyle vatandaşların gayrimenkul yatırımı yapmadığını ifade ederek, "Bir gayrimenkulden alınacak kira geliri, banka faizlerinden elde edilen gelirden çok düşük kalıyor. Bu yüzden şu anda gayrimenkul yatırımları azalıyor. Ancak yıl sonuna kadar bu durumun değişmesini bekliyorum. Eylül ayından sonra konut kredilerinde yapılacak kampanyalar sektöre hız kazandırabilir" şeklinde konuştu.

KAMPANYALAR VE FIRSATLAR ÖN PLANA ÇIKACAK

Duman, sektördeki mevcut durağanlığın fırsat yaratabileceğini belirterek, "Eylül ayında ve sonrasında kampanyaları iyi takip edip, yatırımlarınızı yapmalısınız. İnşaat firmaları çeşitli kampanyalar düzenleyerek vatandaşları gayrimenkul sahibi yapıyor. Eylül sonrası beklenen hareketlenme, yeni yıl sonrasında hız kazanacaktır. Hareketlenmeden önce yatırım yaparak fırsatları değerlendirmek önemlidir. Aksi takdirde, uygun fiyatlı gayrimenkulleri kaçırabilirsiniz" dedi.

UZUN VADELI YATIRIMLAR İLGI GÖRÜYOR

Gayrimenkul Uzmanı Şerif Varlı, Eylül ayında sektörün hareketleneceğini ve uzun vadeli yatırımların daha cazip hale geleceğini belirtti. Varlı, "Gayrimenkul sektörü, ekonomide veya kredilerde bir değişiklik olmasa bile hareketlenecektir. Bir yılı aşkın süredir alıcılar, kredi çıkacak ve faizler düşecek diye bekliyor. Kiraların artışı ve gayrimenkul satıcılarının alıcı bulmakta zorlanması, ev fiyatı/kira oranlarının mantıklı bir düzleme oturmasına neden oldu. 180-200 ayda dönen yatırımlar görmeye başladık" şeklinde değerlendirdi.

Eylül ayında gayrimenkul sektöründe yaşanacak gelişmeler ve kampanyalar, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunabilir. Hem alıcılar hem de yatırımcılar için bu dönemde dikkatli ve bilinçli hareket etmek, sektördeki fırsatları değerlendirmek açısından önem taşıyor.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.