Eylül’de kredi kartıyla ödemeler yüzde 79 arttı!

Eylül ayında kartlı ödemeler 1,45 trilyon liraya ulaştı; her beş kartlı ödemeden dördü temassız gerçekleştirildi. İnternetten yapılan kartlı ödemeler ise geçen yıla göre yüzde 88 artarak 428,5 milyar liraya yükseldi. Türkiye’de toplam kart sayısı 423,1 milyon ile yüzde 11 artış gösterdi.

Eylül ayında kartlı ödemeler 1,45 trilyon lira olarak gerçekleşti. Bu dönemde mağaza içi yapılan her beş kartlı ödemeden ortalama dördü temassız olarak yapıldı. 

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Eylül ayına ait verileri açıkladı. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerin toplam tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 79 artışla 1 trilyon 449,4 milyar liraya ulaştı. 

Eylül itibarıyla Türkiye'de kredi kartı sayısı 127,2 milyon, banka kartı sayısı 192,8 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 103,1 milyon oldu. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, kredi kartı sayısında yüzde 13, banka kartı sayısında yüzde 5 ve ön ödemeli kart sayısında yüzde 22'lik bir artış gözlemlendi. 

Eylül ayında toplam kart sayısı 423,1 milyona çıkarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterdi. Ayrıca, internetten yapılan kartlı ödemeler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 88 artarak 428,5 milyar liraya yükseldi ve bu ödemelerin toplam içindeki oranı yüzde 29 oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.