Eylül'ün Zam Şampiyonu: Öğrenci Yurtları!

Artan enflasyon, çalışanları etkilemeye devam ederken, eylülde en yüksek fiyat artışı öğrenci yurtlarında kaydedildi. Bunun yanında, en fazla fiyat düşüşü kişisel aksesuarlarda gerçekleşti. Tüketicileri ilgilendiren detaylar haberimizde...

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, eylül ayında fiyat artışlarında zirveyi öğrenci yurtları aldı. Diğer konaklama hizmetleri kategorisinde gerçekleşen artış, tam yüzde 50,4 olarak belirlendi. Bu alanda yurtları, üniversite eğitimi yüzde 45,27 ve yumurta ise yüzde 34,25 ile takip etti.

Eylülde fiyatı en çok artan diğer ürünler arasında çocuk bakım hizmetleri (kreşler) yüzde 23,86, taze balık yüzde 18,65 ve otobüs ile kent içi yolcu taşımacılığı yüzde 12,74 ile dikkat çekti.

FIYAT DÜŞÜŞLERI HANGI ÜRÜNLERDE GERÇEKLEŞTI?

Son bir ayda en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 4,31 ile kişisel aksesuarlarda kaydedildi. Bu grubu, yüzde 3,93 ile mobil telefon ve aksesuarları; yüzde 3,67 ile kahvaltılık tahıl ürünleri ve yüzde 3,36 ile hava yolu taşımacılığı takip etti. Fiyat dalgalanmaları, tüketicilerin bütçelerini zorlamaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.