EYT'den sonra sıra primlere geldi! 1800 gün erken emekli olmanın yolu açılıyor! Emeklilikte prim gün sayı

Emeklilik sistemi sil baştan yeniden düzenlenecek. Emeklilikte prim ve yaş tablosu değişiyor. 1800 gün (5 yıl) daha erken emeli olma kapısı açıldı. EYT’den sonra en büyük düzenleme olabilir!

Türkiye’nin gündeminde uzun süredir yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi kıs süre önce çözüldü. Çıkan yasa ile EYT’li milyonlarca kişiye emeklilik kapısı açıldı. EYT’den sonra sıra ise prim düzenlemesine geldi. Emekli olmak isteyen belirli bir kesim için 1800 güne kadar erken emekli olma şansı sunulacak.

Emeklilikte prim gün sayısının düşürülmesine yönelik çalışmalar kısa süre önce gündeme gelmişti. Hazırlanacak yeni yasa ile artık 9.000 bin prim günü yerine 7.200 prim gününde emekli olma şansı sunulacak. Detaylar ise merak konusu oldu.

1800 GÜN ERKEN EMEKLİ OLMA İMKANI GELİYOR!

Uzun süredir emeklilik ile ilgili reform niteliğinde yeni düzenlemeler gündeme yer alıyor. Şu an için ilgili sigorta kolunda geçerli geçerli olan 9.000 gün primlerin 7.200 güne düşürülmesi bekleniyor. SSK ve Bağ Kur kapsamında yer alan kişilerin prim gün sayılarının eşitlenmesi ile erken emeklilik şansı ortaya çıkacak.

Yaklaşık 5 yılı bulan ve 1800 gün prim indirimi ile erken emekli olmak isteyen Bağ Kur’lular için düzenlemenin kısa süre içinde çıkması bekleniyor. Bu değişiklik ile beraber Bağ Kur’lu küçük esnaflar daha az prim ödeyerek tıpkı SSK’da olduğu gibi 7.200 gün ile emekli olabilecek. Şu an için bu oran 9 bin gün olarak uygulanıyor.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYİ KAPSIYOR!

Bağ Kur prim gün sayısının düşürülmesi halinde bu uygulamada 1 milyondan fazla kişinin yararlanması bekleniyor. EYT’liler de bu kapsamda uygulamadan yararlanabilecek. Meclis’e kısa süre sonra gelmesi beklenen emeklilik prim düzenlemesinin yeni torba yasada yer alması bekleniyor. 1800 gün daha kazanarak erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişinin bu düzenlemeden yararlanması sağlanacak. Söz konusu düzenlemeden ise sadece ilgili kapsamında yer alan ve şartları taşıyan Bağ Kur’lu esnaflar yararlanabilecekler.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı