EYT’siz Erken Emeklilik: Artık 48, 49, 50 ve 51 Yaşında Mümkün!

EYT şartı kaldırıldı! Artık 48, 49, 50 ve 51 yaşında emeklilik mümkün. Milyonlarca çalışan için EYT’siz erken emeklilik fırsatı doğdu. Yeni düzenlemelerle ilgili tüm detaylar için haberimize tıklayınız...

Milyonlarca çalışan, emeklilik yaşını öne çekmek ve erken emekli olabilmek için araştırmalarına devam ediyor. Son düzenlemelerle birlikte emeklilik yolları açılırken, özellikle 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi olanlar, EYT’yi kaçırdıkları için hak kaybına uğramıştı. Ancak bu gruptaki bireyler için yeni düzenlemeler yolda.

EYT’SIZ ERKEN EMEKLILIK MÜMKÜN!

Sigorta girişi 1999-2008 arasındaki sigortalılar için kademeli ve kısmi emeklilik fırsatları geliyor. Mevcut yasalar da birçok kişi için erken emeklilik imkanları sunuyor. EYT’ye alternatif olarak hazırlanan bu yeni düzenleme kısa sürede yürürlüğe girebilir. Peki, kademeli emeklilik kimleri kapsıyor?

BAĞ-KURLULARA MÜJDE: PRIM İNDIRIMI!

Bağ-kurlular için TBMM’de hazırlanan yeni düzenleme ile prim gün sayısı esneyecek. Normalde 9.000 gün prim şartı bulunan Bağ-kurlular, artık 7.200 günle emeklilik hakkı kazanabilecek.

DOĞUM VE ASKERLIK BORÇLANMASI ILE EMEKLILIK FIRSATLARI

EYT’YI KAÇIRANLAR IÇIN DOĞUM VE ASKERLIK BORÇLANMASI IMKANLARI DA SUNULUYOR. ÇOCUK SAHIBI OLAN KADINLAR VE ASKERLIK YAPAN ERKEKLER, SIGORTA GIRIŞ TARIHINDEN SONRA BORÇLANMA YAPARAK ERKEN EMEKLI OLMA ŞANSINI ELDE EDEBILIRLER.

KISMI EMEKLILIK İMKANLARI

8 Eylül 1999 sonrası SGK’lılar, 4.500 prim günü tamamlamaları halinde kısmi emeklilik hakkına sahip olacak. Yaş şartını yerine getiren ancak diğer şartları tamamlayamayan vatandaşlar, kısmi emeklilik başvurusu yapabilecek.

Erken emeklilik şartlarının netleşmesiyle birlikte, çalışanların yüzü gülecek. Yeni düzenlemelerle birlikte EYT’yi kaçıran milyonlarca kişi, emeklilik için yeni fırsatlar yakalayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.