"Eyüp Sabri Tuncer'in bazı ürünleri Avrupa’da toplatılıyor" iddiası: Açıklama geldi!

Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa'da ürünlerinin toplatıldığı iddialarını reddetti. Markadan yapılan açıklamada, "Mart 2022'den itibaren yasaklı olan bileşeni kullanmıyoruz" denildi. Şirket, sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilere karşı hukuki süreç başlatacak.

Türkiye'nin köklü kolonya markalarından Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa Birliği'nden ürünlerinin acil toplatılmasıyla ilgili çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Sosyal medyada yayılan iddialara yanıt olarak, markadan yapılan açıklamada, "Mart 2022 itibarıyla Avrupa Birliği'nde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) adlı bileşenin kozmetik ürünlerde kullanımı yasaklanmıştır. Biz de bu düzenlemeye tamamen uyduk ve ürünlerimizde bu bileşeni kullanmıyoruz" denildi.

Eyüp Sabri Tuncer'in bazı ürünlerinin Avrupa'da toplatıldığı iddialarına ilişkin açıklamada, markanın bu iddiaları yalanladığı ve sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilerin ardından hukuki süreç başlatacağı belirtildi. Açıklamada, markanın ürünlerinin güvenli olduğu, Avrupa Birliği kriterlerine uygun şekilde üretildiği ve Mart 2022'den önce bu bileşeni içeren ürünlerin satışının durdurulduğu vurgulandı. 

Marka, ürünlerinin güvenliğini ve yasal düzenlemelere uygunluğunu her zaman önceliklendirdiklerini, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere karşı gerekli yasal adımları atacaklarını duyurdu.

NTV'nin haberine göre; yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Müşterilerimiz, Eyüp Sabri Tuncer olarak, ürünlerimizin güvenliği ve yasal düzenlemelere uygunluğu her zaman önceliğimizdir. 1 Mart 2022 itibarıyla, Avrupa Birliği'nde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) adlı bileşenin kozmetik ürünlerde piyasaya arzı yasaklanmıştır. Tüm Avrupa firmaları gibi bizler de bu düzenlemeye tamamen uyduğumuzu ve ürünlerimizde bu maddeyi kullanmadığımızı belirtmek isteriz. Markamız, bu yasağa uygun olarak formüllerini güncellemiş ve Mart 2022'den önce bu bileşeni içeren ürünlerin satışını durdurmuştur. Şu an piyasada bulunan ürünlerimiz, güvenli ve en yüksek kalitededir. Ayrıca, sosyal medyada yayılan yanıltıcı/eksik bilgilerle ilgili saldırılar için gerekli görüşmelerin önümüzdeki günlerde yapılacağını ve bu asilsiz iddialara karşı hukuki süreç başlatılacağını kamuoyuna duyururuz. Markamıza duyduğunuz güven ve destek için teşekkür ederiz. 100 yıllık tecrübemizle, her zaman sağlığınızı ön planda tutarak, Avrupa Birliği kriterlerine uygun ürünler üretmeye devam ediyoruz. Saygılarımızla."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.