Ezan bahanesiyle Atatürk’e hakaret kampanyası

Ankara’nın köklü okullarından Süheyla Sıtkı Alp İlkokulu’na yönelik görülmemiş bir linç kampanyası başlatıldı. Okulda yapılan 23 Nisan provalarının, ezan okunurken kesilmediği iddiasıyla okul yönetimi ve öğrenciler,...

Ankara’nın köklü okullarından Süheyla Sıtkı Alp İlkokulu’na yönelik görülmemiş bir linç kampanyası başlatıldı. Okulda yapılan 23 Nisan provalarının, ezan okunurken kesilmediği iddiasıyla okul yönetimi ve öğrenciler, sosyal medya üzerinden hedef gösterildi. Caminin imamı Veysel Tekçe ise “Ezan sırasında müzik duymadık'' diyerek ortalığı karıştıran provokatörü araştırdıklarını açıkladı.

Sözcü'de yer alan Ali Ekber Ertürk haberine göre, "Fatihin Torunları'' adlı kullanıcı tarafından paylaşılan görüntünün altına, okulun telefonu da verilerek, öğrencilerden yönetime kadar tüm okul hedef gösterildi. İşi, “Anıtkabir’deki kafirden güç alıyorlar'' diyerek Atatürk’e hakarete kadar vardıran yorumlarda, okulun telefonları verildi. “Dinsizler, imansızlar, komünistler'', “İslam düşmanı şerefsizler'', “Ermeni, Rum dölleri'' gibi çirkin ifadelerle kışkırtmaya destek verilirken, “Böyle din düşmanları için referandum istiyoruz'' başlığıyla imza kampanyası bile başlatıldı.

FİTİLİ?BU VİDEO İLE ATEŞLEDİLER
Ankara’daki bir ilkokulda prova yapan çocukların görüntüleri çekildi ve sosyal medyada hızla yayıldı. Videoyu paylaşanlar okulun adını, yöneticilerini, telefonları da yazdı. Şimdi o videoyu çeken provokatör aranıyor.

İMAM: O KİŞİ VEBAL ALTINDA

Okulun yanındaki Cevizlidere Merkez Camii’nin imamı Veysel Tekçe ise, “Biz, müzik sesi duymadık. O videoyu kim çekip yaymışsa, büyük bir vebal altındadır'' dedi. İddialar üzerine Çankaya Müftülüğü’nün de kendilerinden bilgi istediğini dile getiren İmam Tekçe sözlerini şöyle sürdürdü: “Video anı, bizim ezan okunma anına denk geliyor. Ki o sırada herhangi bir müzik sesi gelmedi. Zaten dış ezanda da müzik sesi duymadık.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi