Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor

Meta'nın sahibi olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook, Tiktok'un ilgi gören özelliğini getirmeye hazırlanıyor. Bazı özellikler değişiyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

FACEBOOK'UN YENİ VİDEO OYNATICISI

ABD'de Tiktok yasağı, yeni yasa tasarısı sebebiyle tekrar gündemdeyken, ABD merkezli teknoloji devi Facebook, Tiktok benzeri tam ekran video oynatıcısı ile dikkatleri üzerine çekti.

UZUN VİDEOLAR YATAY MODDA DA GÖSTERİLECEK

Söz konusu mobil video oynatıcı, Tiktok ve Reels tarafınca yaygınlaştırılan dikey görünümü, Facebook'un tüm video içeriklerine getirecek. Bu yeni tasarım yardımıyla Reels, Facebook Live ve uzun formattaki videolar, tam ekran odaklı bir video formatına sahip olacak.

VİDEO OYNATICI ARAYÜZÜ DEĞİŞİYOR

Facebook'un video oynatıcısının görünümünde de değişimler olacak. Oynatıcının altında yer alan bir sürgü, kullananların videonun farklı bölümlerine atlamasını sağlayacak. Tasarıma eklenen yeni kontroller ise videoyu duraklatmaya ve geri sarmaya yarayacak.

YAYIN PLANLARI

Yeni video oynatıcısının iOS ve Android sürümlerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD ve Kanada'da yayına alınması planlanıyor. Yeni video oynatıcısı, önümüzdeki aylarda ise tüm kullananların erişimine açılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Elon Musk, Twitter'ın resmi olarak X'e dönüştüğünü duyurdu
GTA 6'nın Çıkış Tarihi ve İlk Resmi Ödülü Açıklandı
Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları